Toegang: Gratis

De Skammel in De Trisken verandert 9 juli in een festivalterrein met verschillende podia, festivaltenten en horeca.

Het programma

Hoelaat? Wat? Wie?
16.00 uur - 16.30 uur Muziek Amarens de Boer
16.15 uur - 17.00 uur Theater Jeugdtheater Molkwei (4+)
17.00 uur - 17.30 uur Muziek Popkoor Timeless
17.45 uur - 18.15 uur Muziek Orange Effect
18.15 uur - 19.00 uur Muziek Kings of Diamonds

Doorlopend tussen 16.00 uur en 19.00 uur: Gedicht op maat met dichters uit Smallingerland met Erik de Boer, Laura Greengarden en Mark Spijkers, workshop Mandala door Atelier Groen Licht, workshop Linosnede in stijl, Silent disco, kunstexpositie van makers uit Smallingerland, voorlezen voor de allerkleinsten, knipgedichten knutselen voor kids en nog veel meer!

CultuurKaravaan De Trisken - 9 juli

Amarens de Boer

Amarens is liedjesschrijfster en zangers. Geboren in Groningen maar met wat omwegen beland in Friesland. Naast artiest is ze ook muziekdocente in het basis en middelbaar onderwijs. Haar muziek heeft net als haar roots veel verschillende invloeden; kleinkunst, jazz en popmuziek. Op de jazzy akkoorden schrijft ze teksten met daarin vaak een woordspeling of twee. Haar EP ‘Niets is wat het lijkt’, die Amarens tijdens de lockdown van 2021 uitbracht, is te vinden op Spotify en bevat naast nieuw materiaal ook nummers waarmee ze in 2020 de Kleine Prijs van Fryslân voor singer-songwriters heeft gewonnen.

Jeugdtheater Molkwei

Taury vindt koeien zó mooi. Haar naam betekent ‘koe’ in het Latijn en dat vindt ze heel speciaal. Zo speciaal dat Taury besloten heeft dat ze later, als ze groot is, koe wil worden. Maar als je koe wilt worden, wat moet je dan kunnen?

Een koe geeft melk zegt de boer. Maar hoe doet de koe dat dan? Taury heeft wel duizend vragen over koeien. Wat eet een koe? Poept een koe ook? Wat kun je allemaal met melk? Is melk lekker? Vinden de kinderen melk lekker? Kun je erin badderen zoals in water? Kun je rijden op een koe? En is een koe gevaarlijk? Net zo gevaarlijk als een Tyrannosaurus Rex?

Al dansend neemt Taury de kleuters mee het boerenerf over. Samen gaan ze door te proeven, voelen, ruiken en doen op zoek naar de antwoorden op Taury´s vragen. En komen ze erachter of je eigenlijk wel koe kunt worden.

Orange Effect

‘Muziek vanuit de schemering’

Zo omschrijven de twee broers van Orange Effect zelf hun sound. Zij zien de schoonheid van het contrasterende van de mens en vinden juist in deze licht en donker verhouding de gevoelens en verhalen die zij willen delen. Met een passie voor innovatie en pure oprechtheid creëren zij dromerige, Alternatieve Hiphop waarin je jezelf makkelijk kan verliezen en herkennen.

 

Kings of Diamonds

Ze stonden al op festivals waar acts als Kensington, Douwe Bob, Miss Montreal en BLØF ook stonden en overal gaat het dak eraf! Deze jonge honden, bedwongen door een geweldige frontvrouw komen uit Friesland, maar zijn klaar om heel Nederland plat te spelen!

De cover cliché’s, maar ook de nieuwe top40 hits, allemaal met een rock sausje. Alles komt in een hoog tempo voorbij, waardoor het niet anders kan, dan dat het dak eraf vliegt!

Are you ready?!

Popkoor Timeless

Popkoor Timeless is een gemengd koor uit Drachten o.l.v. de enthousiaste dirigente Dominique Elzer-Rombouts.

Het koor repeteert iedere woensdagavond waarbij het plezier in het zingen van een afwisselend uitdagend repertoire met eigentijdse arrangementen voorop staat. Het koor zingt swingend herkenbaar repertoire voor alle leeftijden; liedjes van The Beatles, Beach boys, Lady Gaga, Justin Timberlake, Queen, Fleetwood Mac, Dolly Parton en Elton John zijn nog maar een kleine greep uit het veelzijde assortiment. 

Expositie makers uit Smallingerland

Op elk CultuurKaravaan festival zijn verschillende makers uit Smallingerland aanwezig die hun (beeldende) kunst exposeren. Met allemaal hun eigen stijl en specialiteit is er een uitgebreid aanbod aan (beeldende) kunst aanwezig om van te genieten tijdens CultuurKaravaan. Komt dat zien!

Henk van Setten exposeert met de wet plate tintypes. Sinds 2020 heeft hij een atelier in een oude fabriek waar hij is begonnen met tintype of wetplate fotografie; het maken van foto's zoals ze deden in 1851.

Mirjam Engelberts exposeert een aantal van haar prachtige collages. Ook heeft ze kortgeleden ‘’de kleur van Smallingerland’’ gewonnen en ook het kunstwerk voor de Swetten gemaakt!

Annet van Klinken exposeert drie blokpanelen met vrouwengezichten. Out of the box, en binnen de lijntjes. Dat is een werk van Annet. Beeldend vormgeven doet ze al sinds ze zich kan herinneren. Tekenen, schilderen, grafisch en zo nu en dan een uitstapje. 

Erik de Boer exposeert drie abstracte schilderwerken. Erik is kunstenaar in hart en nieren en niet in een kunstuiting te vatten. Hij exposeert in binnen en buitenland met zijn beeldende kunstwerken en is regelmatig in theaters en op festivals te vinden met zijn performances en muziek. 

Marcus Wedman exposeert twee van zijn werken, hij werkt voornamelijk met airbrush en graffiti.
Hij maakt tevens ook een kunstwerk voor de Bouwen en de Wiken. Daarnaast heeft hij in de binnenstad van Drachten twee muurschilderingen gemaakt in opdracht van het museum. Heb je ze al gezien?

Nicole Boerema-  van Overbeek maakt tekeningen met kleurpotlood op papier, zij exposeert drie van haar tekeningen. Samen verbonden… dat is haar drijfveer. Zodra ze achter haar tekentafel plaatsneemt, maak ze verbinding met haarzelf. Dit is voor haar de basis waar kunst om draait.

Tjitske Langhout exposeert met drie 3D werken. Tjitske is een echte duizendpoot. Ze maakt divers werk dat ontstaat vanuit een (maatschappelijk) thema of vanuit het materiaal zelf.