De Droomdeken van DrachtenDe Droomdeken van Drachten wordt een gezamenlijk kunstwerk dat onderdeel is van de expositie Keep on Dreaming!

Van zaterdag 28 januari t/m zondag 26 maart 2023 staat de expositie ‘Keep on Dreaming!’ in De Lawei. Voor deze expositie wordt als onderdeel van een kunstwerk een droomdeken gemaakt dat bestaat uit heel veel gehaakte bloemen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die hier graag aan mee willen helpen. Haak jij aan? 

Voordat de expositie was gestart hebben we een begin gemaakt met de deken, tijdens de expositie kunnen bezoekers ter plekke verder haken (aanhaken). In de periode van 28 januari t/m 26 maart kun je iedere donderdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur langskomen om te haken, we gaan dan gezamenlijk aan de slag in de expositieruimte van De Lawei. Tijdens het maken kunnen we elkaar vertellen over onze dromen, maar je kunt tijdens het maakproces ook lekker wegdromen. Er is ook de optie om thuis aan de slag te gaan, we haken de gemaakte bloem(en) dan later aan.

De momenten waarop we gezamenlijk in de expositieruimte van De Lawei aan de slag gaan zijn: 
Vanaf het moment dat de expositie geopend is kun je elke donderdag van 14.00 - 17.00 uur komen haken. 


Ga je thuis aan de slag? 
Lever jouw bloemen dan in bij De Lawei, wij zorgen dat ze aan de deken worden toegevoegd. 


Bloemen haken 

Groot, klein dik of dun, alles mag! Maar liefst maximaal 2 kleuren. Hieronder zie je een patroon die je als basis kunt gebruiken voor het maken van een bloem. Onder het patroon zie je een aantal bloemen die al gehaakt zijn voor de droomdeken, gebruik ze vooral als inspiratie!Ben je enthousiast en wil je aanhaken of meer informatie? Neem dan contact op met Milena Bleeksma via beeldendekunst@lawei.nl.Restjes 
Heb je (restjes) bolletjes wol/katoen over die we tijdens de expositie mogen gebruiken? We ontvangen ze heel graag.