Cliëntenraad GGZ Friesland komt langs met unieke expositie - 3 september t/m 1 oktober 2021 

De Cliëntenraad van GGZ Friesland reikt dit jaar voor de eerste keer de Inspiratieprijs uit, een prijs waarbij cliënten de kans krijgen om hun creativiteit te laten zien. Schilderen, schrijven, muziek maken, fotograferen, dichten of tekenen, elke vorm van creativiteit is welkom. Dit jaar zijn alle creaties verzameld in een unieke expositie en reizen daarmee door Friesland. 

De expositie omvat meer dan 60 werken en is op 29 juni geopend in Buitenpost door Timo de Grefte, bestuurder van GGZ Friesland, en Max de Haan, wethouder cultuur van gemeente Achtkarspelen. Verder komt de expositie langs in Sneek, Drachten, Franeker en Leeuwarden. De expositie is van 3 september t/m 1 oktober 2021 te zien in Expositieruimte De Lawei. 

De Cliëntenraad Inspiratieprijs is in het leven geroepen om mensen met een psychische kwetsbaarheid een stem te geven. GGZ Friesland wil met deze prijs een statement maken: mensen met een gevoeligheid kunnen hele mooie dingen maken. GGZ Friesland biedt hen op deze manier een podium voor hun talenten. Door hier meer op te focussen vormt men zich hopelijk een beter beeld over de GGZ-cliënt. Een bijzonder mooi initiatief waarmee het zelfvertrouwen van de deelnemers zelf ook nog groeit.

De vakjury beoordeelt de werken, maar ook jij kunt je stem uitbrengen. De stemming van de jury en die van het publiek vormen het eindoordeel en bepalen wie de winnaar wordt. Kun je niet op één van deze locaties aanwezig zijn? Dat is geen probleem, want je kunt de expositie ook via deze link virtueel bekijken. 

De expositie is te zien in de publieke ruimte van De Lawei. Openingsuren zijn dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur.