Expositie Dada ExtravaganzaZA 16 SEP T/M ZO 12 NOV
Met werk van hedendaagse kunstenaars

Deze expositie is een spin off van de expositie Ein paradies für die neue kunst, Kurt Schwitters in Dr8888. De expositie laat het werk zien van Erik de Boer, Marleen Stoelwinder en  Machiel Braaksma, drie hedendaagse kunstenaars die in de stijl van het dadaïsme werken.

Kurt Schwitters
In de tentoonstelling in museum Dr8888 zijn exclusieve werken te zien van Schwitters en van kunstenaars die zich door hem hebben laten inspireren. Een aantal van deze hedendaagse kunstenaars laten in de expositie Dada Extravaganza een groter deel van hun collectie zien in De Lawei. 

Erik de Boer
Erik de Boer (1991) is beeldend kunstenaar en performer. Hij houdt zich bezig met maatschappelijke vraagstukken zoals het milieu en de consumptiemaatschappij. Vaak raakt hij geïnspireerd door de absurditeit van de maatschappij en het dagelijks leven. Hij wil werken met een zo klein mogelijk ecologische voetprint. Zo bestaan zijn schilderijen uit verfrestanten op afgedankte canvasprints of planken. De beelden bestaan uit vondsten op straat, uit kringloopwinkels en diverse zolders.

Marleen Stoelwinder
Marleen Stoelwinder (1985) maakt prikkelende collages met schaar en papier. Vaak gebaseerd op de actualiteit, soms misleidend maar altijd onverwachts. Met haar collages wil ze voor vermaak zorgen en tegelijkertijd nieuwsgierigheid aanwakkeren. Ze speelt met het normale en gebruikt daarbij voorwerpen en vormen op een niet alledaagse manier, om zo een nieuw en onverwachts beeld te creëren.


Machiel Braaksma
De expositie over Kurt Schwitters vormt voor kunstenaar Machiel Braaksma (1959) de prikkel om vanuit taal beelden vlot te trekken. Braaksma zet zoals hij zelf zegt ‘de dingen op de juiste manier in de verkeerde volgorde’. Waar alle werken van doortrokken lijken te zijn, is dat woorden en objecten elkaar revitaliseren en een nieuwe realiteit naar voren schuiven.