Expositie Drachten ontmoet Lviv


Drachten ontmoet Lviv

Kort nadat op 24 februari 2022 de Russen Oekraïne waren binnengevallen herinnerde Bert Munsterman zich de foto’s van Lviv, gemaakt door Dolph Kessler. Het zijn beelden van gewone mensen in een bijzondere stad. Enkele jaren geleden maakten ze deel uit van een foto expositie in de expositieruimte van De Lawei. 

We kunnen ons voorbereiden op de komst van vluchtelingen en spullen inzamelen. Maar we kunnen ook een kleine bijdrage leveren aan de informatie. Met deze gedachte ontstond het idee voor een expositie: Drachten ontmoet Lviv.

Toen Bert Dolph Kessler belde was hij meteen bereid om zijn medewerking aan de tentoonstelling te verlenen. Samen hebben ze een kleine selectie gemaakt uit de ontroerende foto’s die Dolph in 2014 maakte voor zijn boek: Lviv, stad van paradoxen. Graag stellen ze met deze foto’s de inwoners en de stad aan je voor, in de hoop dat bij alles wat we horen en zien over de oorlog in Oekraïne ook deze beelden blijven hangen.

De expositie is nu te bekijken in de publieke ruimte van De Lawei. De foto’s zijn te koop (vanaf €150,00) en de opbrengst ervan gaat naar Giro555.