CultuurKaravaan Drachtstercompagnie - 16 juli

Toegang: Gratis

Drachtstercompagnie verandert 16 juli in een festivalterrein met verschillende podia, festivaltenten en horeca.

Het programma

Hoelaat? Wat? Wie?
16.00 uur - 16.30 uur Muziek Anne Linde 
16.15 uur - 17.00 uur Theater Circusdrome - de sleutel van het circus 4+
17.00 uur - 17.30 uur Muziek The Attic
17.45 uur - 18.15 uur Muziek Poppa Jay & The Holy Rollers
18.15 uur - 19.00 uur Muziek Wieke Rocks

Doorlopend tussen 16.00 uur en 19.00 uur: Gedicht op maat met dichters uit Smallingerland, Workshop Linosnede in Stijl, Silent disco, kunstexpositie van makers uit Smallingerland, Voorlezen voor de allerkleinsten, knipgedichten knutselen voor kids en nog veel meer!

 

Anna Linde

De uit de Fries Wouden afkomstige Anna Linde heeft zich de afgelopen jaren snel in de kijker gespeeld in het noorden des lands. Begonnen als artiest die covers speelt van artiesten die haar inspireren, zoals Eva Cassidy en Katie Melua, is ze uitgegroeid tot een echt singer-songwriter talent. Zo stond ze al op bv het podium van het Fries Straatfestival, Iduna, Café Marktzicht en recent nog presenteerde (en speelde ze) tijdens het bevrijdingsfestival van Groningen haar nieuwe single ‘Oradour’, over het Franse dorp Oradour, de verwoestingen die daar in WO II hebben plaatsgevonden en de les die we er, kijk maar eens naar de huidige situatie in Oekraïne, maar niet van leren.  

Anna Linde begeleidt zichzelf op gitaar en speelt liedjes waarbij ze zelf een bijzonder gevoel heeft over onderwerpen die haar raken. Laat je meeslepen door Anna en haar verhalen en laat je verrassen door haar fijne zang en spel.

 

Circusdrome - De sleutel van het circus (4+)

Circusdrome maakt voorstellingen op het grensvlak van straattheater en circus. Belangrijke ingrediënten zijn humor, illusie en circuskunst. Met veel oog voor detail weet Circusdrome haar publiek keer op keer te verbazen, te verwonderen en te betoveren. De voorstellingen zijn te zien op festivals door heel West-Europa.

De Sleutel van het circus is een voorstelling over het circus. De voorstelling wordt gespeeld in de eigen circustent of in de openlucht. Op zoek naar de hoge hoed van zijn opa de circusdirecteur, ontmoet Davido vreemde circusfiguren zoals de sterke handstand acrobaat, de mysterieuze Oriëntaalse fakir en de behendige Mexicaanse jongleur die spectaculaire circustrucs laten zien.

The Attic

The Attic is een verfrissende pop-rock band uit Drachten & omgeving bestaande uit vier vriendinnen. Eind 2019 kwam the attic voor het eerst samen op, je raad het al, een zolder. Zonder ervaring, maar vol liefde voor muziek zijn ze daarna nooit meer opgehouden. Na eerst vooral covers te spelen komt The Attic nu met eigen muziek. Met hun nummer Play hebben ze zelfs Kunstbende Friesland gewonnen en zo zijn ze ook al doorgedrongen naar de halve finales van de kleine prijs van fryslân! Met een combinatie van covers en eigen muziek blazen ze helemaal het dak eraf.

Poppa Jay & The Holy Rollers

Poppa Jay & the Holy Rollers, opgericht in 2021 maar eigenlijk al aan het rollen sinds 2014. 
In dit jaar begonnen de broers Lenny & Jeroen uit Drachten met het schrijven van eigen muziek. 
Het doel was dan ook simpel: Zelfspot, humor, groovende rock & roll en doen wat ze zelf leuk vinden. Na een paar opgerichte bands die stranden, bleef het toch veel bij schrijven en recorden van eigen materiaal. Maar halverwege 2021 kwam neef Eric aan boord als drummer. 

“And thus Poppa Jay & the Holy Rollers we’re born”

Alhoewel de naam misschien doet vermoeden dat ze  christian rock spelen, is niks minder waar. Werp één blik op de teksten en je zult begrijpen waarom. Energieke rock & roll die je voet doet stampen. Een rauwe gitaar, een bulderende bass en een knallende drummer. De perfecte ingrediënten voor een explosief optreden die je niet mag missen. 


Wieke Rocks

Deze 5 koppige rockband uit Friesland speelt rockcovers van o.a. Led Zeppelin, Deep Purple, Godsmack&Janis Joplin.


Expositie makers uit Smallingerland

Op elk CultuurKaravaan festival zijn verschillende makers uit Smallingerland aanwezig die hun (beeldende) kunst exposeren. Met allemaal hun eigen stijl en specialiteit is er een uitgebreid aanbod aan (beeldende) kunst aanwezig om van te genieten tijdens CultuurKaravaan. Komt dat zien!

Henk van Setten exposeert met de wet plate tintypes. Sinds 2020 heeft hij een atelier in een oude fabriek waar hij is begonnen met tintype of wetplate fotografie; het maken van foto's zoals ze deden in 1851.

Mirjam Engelberts exposeert een aantal van haar prachtige collages. Ook heeft ze kortgeleden ‘’de kleur van Smallingerland’’ gewonnen en ook het kunstwerk voor de Swetten gemaakt!

Annet van Klinken exposeert drie blokpanelen met vrouwengezichten. Out of the box, en binnen de lijntjes. Dat is een werk van Annet. Beeldend vormgeven doet ze al sinds ze zich kan herinneren. Tekenen, schilderen, grafisch en zo nu en dan een uitstapje. 

Erik de Boer exposeert drie abstracte schilderwerken. Erik is kunstenaar in hart en nieren en niet in een kunstuiting te vatten. Hij exposeert in binnen en buitenland met zijn beeldende kunstwerken en is regelmatig in theaters en op festivals te vinden met zijn performances en muziek. 

Marcus Wedman exposeert twee van zijn werken, hij werkt voornamelijk met airbrush en graffiti.
Hij maakt tevens ook een kunstwerk voor de Bouwen en de Wiken. Daarnaast heeft hij in de binnenstad van Drachten twee muurschilderingen gemaakt in opdracht van het museum. Heb je ze al gezien?

Nicole Boerema-  van Overbeek maakt tekeningen met kleurpotlood op papier, zij exposeert drie van haar tekeningen. Samen verbonden… dat is haar drijfveer. Zodra ze achter haar tekentafel plaatsneemt, maak ze verbinding met haarzelf. Dit is voor haar de basis waar kunst om draait.

Tjitske Langhout exposeert met drie 3D werken. Tjitske is een echte duizendpoot. Ze maakt divers werk dat ontstaat vanuit een (maatschappelijk) thema of vanuit het materiaal zelf.