Toegang: Gratis

Dorpshuis 't Bynt verandert 3 september in een festivalterrein met verschillende podia, festivaltenten en horeca.

Het programma

Hoelaat? Wat? Wie?
15.15 uur - 16.00 uur  Muziek Them Dirty Dimes
16.00 uur - 16.45 uur Theater Garage TDI - Dag Nacht (4+)
16.45 uur - 17.15 uur Muziek Sera Noa
17.30 uur - 18.00 uur Muziek Boaz Roelevink
18.15 uur - 19.00 uur Muziek Zenith

Doorlopend tussen 15.00 uur en 19.00 uur: Gedicht op maat met dichters uit Smallingerland, theaterworkshop, Silent disco, kunstexpositie van makers uit Smallingerland, Voorlezen voor de allerkleinsten, knipgedichten knutselen voor kids en nog veel meer!

CultuurKaravaan Boornbergum - 3 september

Them Dirty Dimes

In Gold We Trust is het ambitieuze debuutalbum van Them Dirty Dimes (Gijs de Groot, Johan Stolk, Joas Zuur, Anne de Vries en Wessel de Vries). De Groningers lieten zich voor dit album muzikaal en thematisch inspireren door de decennia voor de oorlog. Van New Orleans brass tot late night jazz: met veelzijdige sessiemuzikanten is het album een bloemlezing geworden van traditionele instrumenten en stijlen. Twaalf muzikanten, dertien tracks en vierentwintig karaats.

De band zelf neemt invloeden mee uit de popmuziek, en speelt met onverwachte wendingen. Daarmee roepen de nummers wel het gevoel op van oudere standards, maar zijn ze nooit standaard.

“Met speels gemak geflirt met swing en jump blues” – Dagblad van het Noorden

"Them Dirty Dimes bewijst met hun debuutalbum een zeer gevarieerde en vooral swingende band te zijn!" - Bluestownmusic

Boaz Roelevink

De 20 jarige Boaz Roelevink werd geboren in het Friese stadje Franeker. Toen hij anderhalf jaar was verhuisde hij met zijn familie naar Cape Town in Zuid-Afrika.

Na zijn avontuur in het SBS6-programma ‘We Want More’, waar hij in de finale stond werd het duidelijk dat hij alleen nog maar bezig wilde zijn met eigen muziek. Al snel hierna begon hij met liedjes schrijven. Over dingen die hij zag. Over momenten die hij meemaakte en koesterde. Over zijn eerste liefde. En zijn eerste gebroken hart. Over familie en leed. Hij wist dat hij alleen nog maar wilde optreden. 

Deze ervaringen delen. Hij ontwikkelde zich verder in het schrijven en ging met verschillende muzikanten te werk (Maurice van Hoek / Mercy John).
Dat resulteerde dat hij in oktober 2021 zijn debuut album, genaamd “Keep It Simple”, kon opnemen. Keep it Simple is geproduceerd door Maurice van Hoek. Met een groep fijne muzikanten doken ze het repetitiehok in en de opnames vonden plaats in de Mailmen Studio te Utrecht. 

Het is een gevarieerd album waar de rauwe, authentieke stem van Boaz de leidraad is geworden.

 

Garage TDI - Dag Nacht (4+)

Vandaag is de laatste dag dat de zon schijnt: vanavond gaat hij onder en komt hij nooit meer op! Dat hebben Philip en Joost tenminste van horen zeggen. Daarom rijden zij vandaag in hun supersonische Zonmobiel naar de horizon om de zon te redden. Dus geen paniek! Ze steken er gewoon een stokje voor, of onder, of ze binden hem vast en vangen hem op. Philip en Joost zijn nergens bang voor. Toch?

Dag Nacht is een muziektheatervoorstelling op wielen, voor op het schoolplein en op festivals, die de mensheid gaat redden van het eeuwige duister.

Sera Noa

Sera Noa (Sera van der Vijver) is winnares van het laatste seizoen van het televisieprogramma ‘All Together Now’. Ze is grootgebracht in een creatief en muzikaal gezin. Als kind deed ze al aan verschillende talentenjachten mee en stond ze in 2011 in de finale van het Junior Songfestival met haar liedje “Never give up”. Dit was de start van haar muzikale carrière. 

Naast jaren ervaring die Sera Noa opdeed als live artiest, heeft ze ook veel studiowerk gedaan. In 2017 bracht ze met haar countryband haar eerste EP “Nothing Without You” uit. In 2020 heeft ze haar singles “Nothing I’d Rather Do” en “Storm” gereleased. Vorig jaar heeft ze wederom 3 nieuwe singles uitgebracht en dit jaar komt er een gloednieuwe EP uit. Sera heeft een uniek en herkenbaar stemgeluid en haar sound wordt regelmatig vergeleken met de Amerikaanse singer-songwriter Tori Kelly. Kortom, een veelbelovende singer-songwriter die je goed in de gaten moet houden!


Zenith

Deze 6 man sterke 80’s coverband windt er geen doekjes om, met classics van de jaren 80 spelen ze alles plat. In de razendsnelle medleys en vette covers vliegen de hits je om de oren. Zelfs de grootheden zijn niet veilig; van Michael Jackson tot Van Halen en van Queen tot Whitesnake komt in volle vaart voorbij in de show. Met jong bloed in de band is er nieuw leven geblazen in de klassiekers onder leiding van een ervaren leadzanger.

Expositie makers uit Smallingerland

Op elk CultuurKaravaan festival zijn verschillende makers uit Smallingerland aanwezig die hun (beeldende) kunst exposeren. Met allemaal hun eigen stijl en specialiteit is er een uitgebreid aanbod aan (beeldende) kunst aanwezig om van te genieten tijdens CultuurKaravaan. Komt dat zien!

Henk van Setten exposeert met de wet plate tintypes. Sinds 2020 heeft hij een atelier in een oude fabriek waar hij is begonnen met tintype of wetplate fotografie; het maken van foto's zoals ze deden in 1851.

Mirjam Engelberts exposeert een aantal van haar prachtige collages. Ook heeft ze kortgeleden ‘’de kleur van Smallingerland’’ gewonnen en ook het kunstwerk voor de Swetten gemaakt!

Annet van Klinken exposeert drie blokpanelen met vrouwengezichten. Out of the box, en binnen de lijntjes. Dat is een werk van Annet. Beeldend vormgeven doet ze al sinds ze zich kan herinneren. Tekenen, schilderen, grafisch en zo nu en dan een uitstapje. 

Erik de Boer exposeert drie abstracte schilderwerken. Erik is kunstenaar in hart en nieren en niet in een kunstuiting te vatten. Hij exposeert in binnen en buitenland met zijn beeldende kunstwerken en is regelmatig in theaters en op festivals te vinden met zijn performances en muziek. 

Marcus Wedman exposeert twee van zijn werken, hij werkt voornamelijk met airbrush en graffiti.
Hij maakt tevens ook een kunstwerk voor de Bouwen en de Wiken. Daarnaast heeft hij in de binnenstad van Drachten twee muurschilderingen gemaakt in opdracht van het museum. Heb je ze al gezien?

Nicole Boerema-  van Overbeek maakt tekeningen met kleurpotlood op papier, zij exposeert drie van haar tekeningen. Samen verbonden… dat is haar drijfveer. Zodra ze achter haar tekentafel plaatsneemt, maak ze verbinding met haarzelf. Dit is voor haar de basis waar kunst om draait.

Tjitske Langhout exposeert met drie 3D werken. Tjitske is een echte duizendpoot. Ze maakt divers werk dat ontstaat vanuit een (maatschappelijk) thema of vanuit het materiaal zelf.