nieuws

Nieuws

Kick-off met cast Het Verdriet van de Zuiderzee

Op 28 mei is het precies negentig jaar geleden dat het laatste gat van de Afsluitdijk gedicht werd. Een historisch moment. Op diezelfde Afsluitdijk kwam op 16 mei een groot deel van de cast van ‘Het Verdriet van de Zuiderzee’ voor het eerst samen. Schrijver en regisseur Geert Lageveen, acteurs Manoushka Zeegelaar Breeveld, Keja Klaasje Kwestro, Simme Wouters en Nick Livramento Silva en muzikant Sytze Pruiksma troffen elkaar voor een eerste lezing en brachten muziek en een lied ten gehore.

lees verder
Nieuws

Pop-up festival CultuurKaravaan trekt door dorpen en wijken Smallingerland

Bibliotheek Drachten, Museum Dr8888, Poppodium Iduna en Schouwburg de Lawei organiseren van juni tot en met september acht pop-up festivals in de dorpen en wijken van Smallingerland onder de naam CultuurKaravaan. Een feestelijke middag met muziek, kunst, theater, film en een uitgebreid kinderprogramma. De eerste editie van de CultuurKaravaan vindt plaats op zaterdag 11 juni bij De Utwyk in De Swetten Drachten.

lees verder
Nieuws

Feestelijke opening van Festival Overmorgen

Iedereen een held, elk verhaal telt
Vijf Friese theaters hebben de handen inéén geslagen: van 2 september t/m 2 oktober organiseren ze het nieuwe Festival Overmorgen. In vijf festivalweekenden reizen vijf nieuwe voorstellingen van achtereenvol­gens Heerenveen naar Sneek, Franeker, Drachten en Leeuwarden. Daarnaast is er tijdens ieder festivalweek­end een aanvullend randprogramma. Het festival strijkt op 23, 24 en 25 september neer in Drachten. 

lees verder
Nieuws

Wegens succes verlengd: The Underground

The Underground is op 5 mei in première gegaan en is lovend ontvangen door de pers. The Underground is nog tot en met 28 mei te zien in De Sluisfabriek in Drachten. Naast de voorstelling is er op elke avond een ander wisselend randprogramma te zien. Lees meer over de voorstelling op deze pagina. 

 

lees verder
Nieuws

Zing, dans, lach en bewonder

De laatste voorstellingen van het seizoen beloven gegarandeerd nog veel spektakel. In de maanden mei en juni kan er zeker gezongen, gedanst, gelachen en vooral bewonderd worden. Bekijk op deze pagina welke voorstellingen je nog allemaal kunt zien. 

lees verder
Nieuws

Start kaartverkoop seizoen 22/23

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de voorbereiding voor het nieuwe theaterseizoen. We kunnen niet wachten om het bijzondere aanbod met jullie te delen!  De kaartverkoop start op zaterdag 18 juni om 12.00 uur. De nieuwsgierigen onder ons kunnen vanaf 10 juni alvast het aanbod bekijken en een wensenlijstje maken. 

lees verder