Voor een donnie naar het theater!

Ben je tussen de 14 en 29 jaar? Dan kan je voor maar €10,- naar een speciaal geselecteerd aantal voorstellingen in De Lawei. Ons jongerenpanel  van de Theaterkijkers maakt elke maand een selectie van de meest toffe, gekke, must-see voorstellingen uit ons grote aanbod. Cabaret, muziek, toneel, dans, show het kan van alles zijn. Laat je verrassen en ontdek hoe leuk een avondje theater kan zijn!

We zien je graag in De Lawei.  En neem vooral je vrienden mee! Het nieuwe aanbod wordt binnenkort bekendgemaakt, dus houd onze socials en website in de gaten. 

Vecht | 05 OKT
Likeminds, geroemd om zijn eigenzinnige en activistische voorstellingen over de rafelranden van de maatschappij, vroeg aan drie jonge toneelschrijvers een verhaal te vertellen over de huidige staat van institutioneel racisme in Nederland. Vecht is een van die verhalen. Maxine Palit de Jongh schreef het op basis van de toeslagenaffaire. De aangrijpende monoloog laat zien wat het betekent om door de overheid uitgekleed te worden en altijd op je hoede te moeten zijn als je een bepaalde achternaam en afkomst hebt.
Mi Alma | 12 OKT
Jezelf helen, (opnieuw) uitvinden, een nieuwe balans vinden. Wederopstanding. Daar gaat de eerste gezamenlijke voorstelling van danser en choreograaf Junadry Leocaria en beeldend kunstenaar Richard Kofi over. In Mi Alma – Mijn ziel in het Papiaments – raakt een paradijselijke staat van spirituele orde en balans bruut verstoord door boze krachten van buitenaf.
Theater Bellevue & Theater Oostpool | 13 OKT
Een zoon heeft één nacht de tijd om een begrafenisspeech te schrijven voor zijn overleden vader. Alleen hij kan deze optekenen, om hem recht te doen en de waarheid boven tafel te krijgen over zijn met geruchten en roddels omgeven zelfdoding. Geholpen door een vriend zal het een verschrikkelijke maar tegelijkertijd dierbare nacht worden om nooit te vergeten.
Het Nationale Theater | 19 OKT
Het Nationale Theater presenteert Laagland, de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht (Het jaar van Fortuyn). Vingervlug en met snijdende humor toont hij de staat van Nederland. Regisseur Eric de Vroedt en zijn topcast schetsen het portret van een samenleving die wankelt langs de kloof tussen elite en middenklasse en tussen aan- en afgehaakt Nederland.
This is not a dance | 27 OKT
n Iran is dansen officieel verboden. Sinds de Islamitische Revolutie hebben alle dansgezelschappen er hun deuren moeten sluiten. Veel dansers en choreografen zijn naar het buitenland gevlucht. Degenen die er nog wonen, moeten vindingrijk zijn. Hoe houden zij deze kunstvorm levend? Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani presenteert de dansperformance This is not a dance over censuur. Wat mag gezien worden en wat niet? Terwijl muziek en belichting elkaar steeds verder opzwepen, probeert ze haar dansende lichaam te beteugelen.