Voor een donnie naar het theater!


Ben je tussen de 14 en 23 jaar? Dan kan je voor maar €10,- naar een speciaal geselecteerd aantal voorstellingen in De Lawei. Ons jongerenpanel van de Theaterkijkers maakt elke maand een selectie van de meest toffe, gekke, must-see voorstellingen uit ons grote aanbod. Cabaret, muziek, toneel, dans, show het kan van alles zijn. Laat je verrassen en ontdek hoe leuk een avondje theater kan zijn!

Lijkt jou dit leuk? Schaf dan een jongerenpas aan. Dat kan hier. Deze is helemaal gratis, maar heb je nodig om de korting op voorstellingen te kunnen gebruiken. Nadat je jongerenpas geactiveerd is kun je de voorstellingen die je hieronder ziet voor een tientje zien! Niet mis dachten wij zo. 

Voorstellingen in september 

Voorstellingen in oktober 

Grof Geschud - Broeden
De relatie hield geen stand, het duo wel. Voorlopig. Een gate op vliegveld Zaventem, waar een man (De Lander) verwachtingsvol met een bord en een roos zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde (De Myrthe), opwachtte na zes weken van haar gescheiden te zijn en toen in een oogopslag zag dat haar afwijzing definitief was. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man, en zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst. Na het in de pers bejubelde debuut Lijmen, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, komt Grof Geschud nu met een tweede avondvullende voorstelling: Broeden.
Storm: Theater RAST - GRACE
Grace, is een Tarantinesk liefdesverhaal dat zich afspeelt in een kapitalistische, westerse wereld, waar de tijd aangebroken is voor justice en payback. Het stuk herschrijft onze blik op het slavernijverleden. Het westen wordt met dit verhaal een spiegel voorgehouden over de ideologieën die het zichzelf toe-eigent en de leugens over de geschiedenis die het zichzelf voorhoudt, uit angst voor de waarheid. Om vervolgens letterlijk alles aan flarden te schieten. Grace wordt een Nederlandse Django Unchained. Alleen de liefde zal overleven op de achtergebleven rokende en dampende aarde.
Noord Nederlands Toneel - EXIT Macbeth
Je kent hem van House of Cards, Game of Thrones en de verzamelde werken van Shakespeare: de eerzuchtige, ambitieuze, over lijken gaande alfaman. Shakespeares personage Macbeth is hiervan het archetype. De horrorcocktail van machtswellust, oorlog en moordende ambitie in het originele stuk verbergt iets belangrijks: de natuur die zich verzet tegen het onophoudelijk geweld dat de mens veroorzaakt. Beelden van paarden, raven, donkere bossen en heksen komen steeds opnieuw terug, maar slechts als figuranten.
Evergreen Top 1000 Live Band
De Evergreen Top 1000 Live Band staat al jaren garant voor een heerlijk nostalgische topavond tjokvol prachtige evergreens. Liedjes van onder meer The Beatles, Eagles, Bee Gees, Elvis Presley, Tom Jones en Elton John komen voorbij, maar ook Nederlandstalige hits van Wim Sonneveld, Rob de Nijs en Boudewijn de Groot. Van Let It Be via Green Grass of Home door naar Het Dorp.
HNTjong - QUEER PLANET
Een confetti-voorstelling over queerness, die zich afzet tegen de heersende normen en ieders hokje in twijfel trekt. Over gender en het ontsnappen aan binair denken. Over wat te doen als je verliefd bent op je macho vriend en waarom je je niet langer als een meisje wilt gedragen, over ‘in between’ zijn en in de war. Een knallende voorstelling met een all queer cast, vol power met acts, songs, performances en een dj.
Club Guy & Roni, Navdhara India Dance Theatre & Slagwerk Den Haag - Fortune
In de dansvoorstelling Fortune gaat Club Guy & Roni met het Indiase Navdhara India Dance Theatre en Slagwerk Den Haag op zoek naar wat ons gelukkig maakt. Is het geluk in ons leven volledig toe te schrijven aan ons eigen handelen of is het gewoon toeval? Niet iedereen zal geluk hetzelfde omschrijven. Afhankelijk van waar je geboren bent, je religie of je economische omstandigheden kan geluk iets anders betekenen.

Voorstellingen in november 

Stefano Keizers - Hans Teeuwen
Show nummer drie. Daarna ben je van hem af. Stefano Keizers. Wat kunnen we nog over hem zeggen? Al een paar jaar laat hij alles en iedereen in opperste verwarring achter. Zijn programma Sorry Baby sloeg in als een bom. Bloedstollend cabaret, kopte NRC Handelsblad in een vijfsterrenrecensie. Nu komt hij met Hans Teeuwen. Zo heet de show. Hans Teeuwen zelf komt niet. Al weet je het met Stefano maar nooit.
Janneke de Bijl - Dit is het nou
Janneke de Bijl wil geen kind, geen broodfonds en geen huis dat haar persoonlijkheid weerspiegelt. Maar wat dan wel? In haar tweede programma observeert Janneke er weer lustig op los. Ze beschrijft wat ze ziet, legt de onlogica daarvan bloot en fileert wat gefileerd dient te worden in De Bijl-stijl: zwartgallig, herkenbaar en met onderkoelde humor.
Introdans - Aqua
Een ode aan water in nieuw bruisend programma. Water symboliseert alles wat stroomt, onze gevoelens, verbeelding en emoties. Golvend, kabbelend, stil. Onstuimig of juist bezinnend. Aqua, het bruisende nieuwe programma van Introdans, presenteert drie Introdans-premières en een publieksfavoriet.
Brigitte Heitzer, Freek Bartels e.a. - Blind Date
Blind Date is een nieuwe Nederlandse musicalcomedy, waarin vrolijk de draak wordt gestoken met de ongemakken van blind dates. We volgen Bob en Jenny, twee eenzame en wanhopige singles die veel liever tegen iemand aan zouden kruipen op de bank bij een goede Netflix-serie dan weer een avond alleen te zitten.
Jon van Eerd e.a. - Zo vader zo zoon
Met Zo vader zo zoon waait er een wervelwind van dolkomische en hilarische situaties door het theater. Jon van Eerd laat zich als Harrie Vermeulen wederom van zijn grappigste kant zien, met aan zijn zijde onder anderen Joey Schalker, Nandi van Beurden en Arie Cupé. Het resultaat: een topkomedie boordevol onbetaalbaar grappige misverstanden, intriges en verwikkelingen.
Gebied B, De Steeg, Jonge Harten theater Festival, Noordstaat en De Noorderlingen - LOOK
We registreren elk moment van de dag. We kijken en worden bekeken. Onderzoekend ordenen onze hersenen alle indrukken, gefilterd door achtergrond en ervaring. Wie weet werkelijk wie je bent? LOOK zoomt in op uiteenlopende verhaallijnen waarin alle stemmen gelden, verhalen die je dacht te kennen en op den duur misschien ook herkent.