Alle inwoners van De Trisken verzamelen!

Wij roepen alle mensen uit De Trisken op grofvuil te verzamelen om een koe te bouwen. 

Andere talen: Frysk | English | عربي | ትግሪኛ

Schouwburg De Lawei en Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (M.O.S.) roepen bewoners van de wijk De Trisken op om grofvuil te verzamelen.

We gaan een koe bouwen


Op zaterdag 10 juni tussen 12.00 en 17.00 uur kan je oude meubels brengen naar de buslus bij de Hanebalken in De Trisken. Van het ingezamelde grofvuil wordt, samen met de bewoners, een koe voor het festival Simmerdeis gebouwd. Deze kunstzinnige koe wordt tijdens het Simmerdeis festival feestelijk onthuld.

Grofvuil waarmee je iets kan maken
Het gaat om grofvuil waarmee je iets kan maken, zoals oude meubels. Zaken als oud ijzer, witgoed, puin en elektrische apparaten kunnen helaas niet worden ingeleverd. De gemeente voert aan het einde van de dag het resterende grofvuil dat in de hiervoor bestemde container ligt af.

Waarom een koe van afval?
In de wijk De Trisken is zwerfafval een groot probleem, daarom leek het de M.O.S. en De Lawei een goed idee met het wijkproject daar aandacht aan te besteden. De mascotte van Simmerdeis is een koe, daarom wordt er een koe gebouwd in de De Trisken, ter ere van Simme de Simmerdeis koe. 

De Lawei trekt de (La)wijk in
Wij ontwikkelen samen met andere partijen speciale buurtprojecten om zo de cultuur van het stenen gebouw te verplaatsen - de schouwburg - naar de mensen in de wijk. Met deze culturele participatie op locatie wordt het publiek gezien en gehoord. Cultuurparticipatie verbindt, in dit geval de bewoners van De Trisken. Hierdoor ontstaat samenhorigheid en verbetert het woonplezier in de wijk. Het bouwen van Simme de koe in De Trisken is nog maar het begin, er zullen nog vele wijkprojecten volgen na deze eerste editie.

Koe bouwen voor Simmerdeis
Datum:  zaterdag 10 juni
Adres: buslus bij de Hanebalken
Tijd: 12.00 - 17.00 uur

Dit initiatief is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen M.O.S. en De Lawei.