Auditie oproep voor de kerstmusical De Fee van Folgeren


We zijn op zoek naar amateurspelers met een goede zangstem, die niet bang zijn om te bewegen en houden van toneelspelen. Iedereen van 10 tot 80 jaar is welkom om auditie te doen. Sta jij straks op het podium te schitteren? Geef je dan op voor de audities!  

Praktisch
De audities zijn op zaterdag 21 en zondag 22 mei 
Locatie: Schouwburg De Lawei 
O.l.v: regisseur Wilma Hoornstra en scriptschrijver/muzikaal leider Paul Passchier.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 9 mei 2022. Dit kun je doen door een e-mail (incl. een recente foto van jezelf) te sturen naar tvroon@lawei.nl.  
  
Vermeld bij je aanmelding wat je kunt en wat je al hebt gedaan op het artistieke vlak. Bijvoorbeeld of je al eerder geacteerd hebt, of dat je zang- ballet- of muziekles volgt of dat je naast acteren/zingen/dansen ook een instrument kunt bespelen. Na aanmelding word je uitgenodigd voor één van de twee auditiedagen.

Zet alvast zaterdag 21 en zondag 22 mei vrij in je agenda. Na 13 mei sturen we je een bericht wanneer we jou verwachten. Veel succes met de voorbereiding, we kijken uit naar je komst!

Voorbereiding
We verwachten van je dat je voor de auditie zelf een (liefst Nederlandstalig) lied voorbereidt. Je kunt hiervoor zelf een karaokeversie van je lied meenemen op je telefoon, maar je mag ook jezelf begeleiden op piano (is aanwezig) of een eigen instrument. Wanneer je hulp nodig hebt bij de begeleiding, laat het dan weten.  

Goed om te weten
We gaan er vanuit dat je op de repetitiedagen en de speeldata beschikbaar bent. Weet je nu al dat je één of meerdere dagen niet kan, dan moet je dit in je aanmelding vermelden.

Wanneer je mee wilt doen moet je met het volgende rekening houden: 

  • Zondag 18 september gaan we van start met de kennismaking. Daarna zal er vanaf zondag 2 oktober wekelijks op zondag gerepeteerd worden in De Lawei t/m zondag 18 december.
  • In de herfstvakantie (17 t/m 21 oktober) zal er de hele week gerepeteerd worden.
  • Zaterdag 17 en zondag 18 december zal er overdag gerepeteerd worden.
  • Vanaf maandag 19 december tot aan de première (23 december) zal er ook in de avonden gewerkt worden.
  • De première vindt plaats op vrijdag 23 december. De overige speeldata zijn: 26, 27, 28, 29 en 30 december.

De musical
De Fee van Folgeren gaat over het leven van familie De Vries van Vreewijk. De zeven kinderen van het gezin halen veel kattenkwaad uit en staan in Drachten bekend als De Bende van Vreewijk. Vader is ten einde raad als ook de 17e kinderjuffrouw wanhopig het huis ontvlucht. Dan verschijnt ineens de magische Fee van Folgeren. Zal het haar lukken het gezin te redden?

De Fee van Folgeren is gebaseerd op het boek Nurse Matilda van Christianna Brand uit 1964. Voor Wilma Hoornstra en Paul Passchier dienen de boeken nu als inspiratie voor hun volgende familievoorstelling in De Lawei.