Geef met Kerstmis een avondje theater of film cadeau!


Een avondje uit in De Lawei is een ervaring rijker. Want een voorstelling waar je de artiesten live aan het werk ziet, hoort ademen, ziet zweten; dat is prachtig! Het vervoert, verrast, hopelijk verrijkt de inhoud het leven of is het een avond dikke pret. Je weet het nooit, iedere avond is uniek. 

Geef een avondje uit cadeau
Met een avondje uit in het theater geef je gegarandeerd een origineel cadeau voor onder de kerstboom. Dit kan door een voorstelling, concert of film uit te kiezen uit ons veelzijdige aanbod en tickets te bestellen. Of geef een Podium Cadeaukaart met een tegoed, dit kan al vanaf 10 euro en is verkrijgbaar bij onze kassa. Tip! Maak je bezoek compleet met een theaterdiner, lekkere filmlunch of borrelplank.

Feestelijke verpakking en kortingsbon
Als je bij ons aan de kassa komt dan verpakken we je kaarten of Podium Cadeaukaart extra feestelijk in een cadeauverpakking met gouden lint. Je krijgt er dan van ons meteen een speciale folder bij waarmee we je de leuke theatertips geven voor het nieuwe jaar. Ook ontvang je dan van ons en tegoedbon* voor een gratis dessert bij een hoofdgerecht in ons theatercafé Hopper.

Wees welkom in De Lawei, dé huiskamer van Drachten en wij de omgeving!

*De tegoedbon is geldig van 7 december 2022 t/m 28 februari 2023.

Tips voor in de kerstvakantie 

23 T/M 30 DEC | De Fee van Folgeren
In de familievoorstelling van De Lawei laten we in de kerstperiode De Fee van Folgeren op het toneel tot leven komen! Gebaseerd op de boeken van Nurse Matilda. Het leven van familie De Vries van Vreewijk is nogal chaotisch. Dan verschijnt ineens de magische Matilda Tevree.

ZO 25 DEC | Soweto Gospel Choir - Heart of Africa
Eindelijk mogen we weer kerst vieren met het Soweto Gospel Choir. Het beste gospelkoor ter wereld komt de koude, donkere wintermaanden verwarmen met het kleurrij ke muziekspektakel Heart of Africa. Dat betekent een avond vol authentieke Zuid-Afrikaanse dans, zinderende energie en prachtige harmonieën. Geseënde Kersfees.

VR 30 DEC | Het Zwanenmeer - State Opera Bulgary Stara Zagora
Geen ballet spreekt meer tot de verbeelding dan Het Zwanenmeer uit 1894. Wereldwijd gezien als het betoverende hoogtepunt van het klassiek-romantisch ballet. Het tragische liefdes verhaal van prins Siegfried en beeldschone prinses Odette.

DO 5 JAN | Hé, wie zit er op de wc? (2+) - vanaf2 producties | Alexander Brouwer
Wie kent ze niet? De hilarische prentenboeken Hé, wie zit er op de wc? en Retteketet! We gaan nog niet naar bed! van Harmen van Straaten. Twee boeken vol humor waarin een jongetje ons meeneemt in zijn wereld van knuffels, die heel nodig naar de wc moeten en allerlei gekkigheden verzinnen om maar niet naar bed te hoeven.

ZA 7 JAN | Nieuwjaarsfeest
Gemeente Smallingerland en De Lawei nodigen alle inwoners van Smallingerland uit om op zaterdag 7 januari te komen proosten, dansen en feestvieren. De Lawei zorgt voor de feestelij ke omgeving, de muziek, leuke activiteiten voor kinderen, hapjes en drankjes. Om 16.00 uur openen we de deuren voor het knalfeest. Kaarten kosten € 3,- inclusief een drankje (tot 18 jaar gratis toegang).

ZA 14 jan | Pink Project The Band - Pink Floyd Past to Present Part 2
In Pink Floyd Past to Present Part 2 duikt de groep opnieuw in het oeuvre van de legendarische Britse band. Met quadrafonische sound, een spectaculaire lichtshow en indrukwekkende visuals is het alsof Pink Floyd nog echt bestaat.

Onze theatertips voor het seizoen

DO 26 jan | Theater Utrecht / DOX - Quake
Ontwapenende en muzikale (dans)voorstelling over hoe het verleden in ons doorleeft. Net als een aardbeving duizenden kilometers verderop hier een vloedgolf kan veroorzaken, zijn wij producten van onze geschiedenis, aangespoeld in het heden. Vurige performance die nog wel even natrilt. - Theaterkrant

VR 27 JAN | Legendary Albums Live | Meat Loafs ‘Bat out of Hell’
De band Legendary Albums Live kiest voor een integrale uitvoering van het complete album Bat out of Hell. Meat Loafs optredens werden gekenmerkt door veel theater en dat is precies wat je vanavond krijgt, uitgevoerd door uitstekende zangers en muzikanten.

VR 27 JAN | Daniëlle Schel - OK
Haar debuutvoorstelling PATROON bleek een dynamische montage van typetjes, conferences en liedjes, aldus NRC Handelsblad. In opvolger OK stelt Daniëlle vast dat we altijd en overal bereikbaar zijn en toch een vreselijk eenzame samenleving vormen.

ZA 28 JAN | Lloydscompany - Sribi Switi (4+)
In een speelse droomwereld nemen twee hiphopdansers en een beatboxer je mee op een nachtelijke reis naar het land van verbeelding. Een aangename wereld waarin niets is wat het lijkt en waar je dromen werkelijkheid worden.

ZO 29 JAN | BonteHond - 90’s vs 20’s (10+)
De muziek waar je ouders naar luisteren is per definitie slecht. Dat zij niet snappen dat de muziek waar jij naar luistert het beste is dat er ooit gemaakt is, vergeef je ze. 90’s vs 20’s gaat over wederzij ds onbegrip, over nostalgie en trends, en over dat jij later net zoals je ouders wordt, ook al denk je nu van niet.

ZO 29 jan | Niels van der Gulik - Ik blij f hier! - Een ode aan Ramses
In Ik blijf hier! - Een ode aan Ramses brengt Niels bekend en minder bekend werk van Shaffy, vergezeld door drie topmuzikanten. En net als toen komen liederen als De een wil de ander of Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder weer helemaal tot leven.

ZA 4 FEB | Erik of het klein insectenboek (8+) - HNTjong i.s.m. Stadsschouwburg Utrecht
Erik of het klein insectenboek is een geremixte versie van de gelijknamige klassieker van schrij ver Godfried Bomans. HNTjong maakt er een beestachtig leuke, muzikale familievoorstelling vol dans en muziek van, waarbij je ogen en oren tekortkomt.

VR 10 FEB | Gelukzoekers op Sumatra - Stefan Rokebrand, Tara Hetharia, e.a
Na het succes van De Tolk van Java en Lichter dan ik volgt opnieuw een voorstelling die de onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale bezetting van Indonesië toont. Gebaseerd op de in die tijd scandaleuze romans Rubber (1931) en Koelie (1932) van Madelon Székely-Lulofs.

ZA 18 FEB | De Schippers van de Kameleon (6+) - Homemade Productions
Na meer dan zestig boeken, vier speelfilms en een televisieserie razen Hielke en Sietse nu met de snelste boot van Friesland de theaters in. De Kameleon wordt een kolderiek muzikaal spektakel en oerspannend avontuur ineen, geheel en al in de traditie van de boeken, met prachtige muziek.

DO 23 FEB | Hendrik Groen - Opgewekt naar de eindstreep
Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen is vergaan na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord is er goed nieuws: hij komt terug naar het theater! De geliefdste bejaarde van Nederland moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is.

ZA 4 MRT | Conny Janssen Danst - FRAMED
FRAMED zoomt met livedans en filmbeelden in op kleine momenten uit het leven van twaalf personages in een grote stad en laat zien waar hun individuele levens elkaar raken, zonder dat zij dat zelf beseffen.

ZA 4 MRT | Sawdust Symphoy - Michael Zandl, David Eisele & Kolja Huneck / Korzo
Deze circusartiesten combineren hun passie voor vakmanschap, objectmanipulatie en de geur van vers gezaagd hout om het proces van creatie te verbeelden. Een intense dialoog tussen frustratie en euforie. Brilliant, absolutely brilliant - Arts Talk Magazine.

DO 9 MRT | Ukraine Liberation Orchestra- Così fan tutte
Così fan tutte is een komische opera van Mozart, waarin twee jonge mannen zich via een weddenschap aan een experiment wagen en hun liefde op de proef stellen. Het werk ging in 1790 in Wenen in première en was meteen een doorslaand succes.

DI 14 MRT | Familie Flöz - Dr. Nest
Familie Flöz maakt wonderschoon beeldend maskertheater. Gesitueerd in de bizarre wereld van de psychiatrie vertelt het Berlijnse theatercollectief een tragisch en komisch verhaal over de kwetsbaarheid van het menselijk leven.

VR 17 MRT | ISH Dance Collective - FTBLL, Can you kick it, 8+
Straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking in een spectaculaire choreografie. Het plezier spat van het podium. De cast geniet zichtbaar van het spelen met elkaar. FTBLL – Can you kick it toont kunst met een grote K. ★★★★ Scènes

ZA 18 MRT | Nederlands Blazers Ensemble - Concert in de vorm van een peer
Erik Saties muziek wordt bewerkt door componisten als Micha Hamel en Vincent van Warmerdam en er zijn korte absurdistische films te zien van jonge filmmakers. Een typisch NBE-programma, met film, teksten, prachtige arrangementen, veel ‘op het verkeerde been’ en beaucoup d’humour.

WO 29 MRT | Goedemorgen Theaterproducties - Checkpoint Charlie
Het is 13 augustus 1961: Berlijn is ineens verdeeld door prikkeldraad. De musical Checkpoint Charlie, met liedteksten van Stef Bos, volgt Berlijners die van de ene op de andere dag gescheiden worden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur, die hen verdeelt én verbindt.

VR 31 MRT | Another Kind of Blue - WAVE
Een betoverend dansduet met drones, een spel met relativiteit in een motion capture-pak en een dans met zandpatronen. In WAVE versmelt choreograaf David Middendorp met zijn gezelschap Another Kind of Blue opnieuw zijn liefde voor dans met zijn fascinatie voor technische hoogstandjes.

WO 12 APR | Huub Stapel - Alleen Familie
Een huwelijk kan worden ontbonden, een vriendschap beëindigd, maar familie blijft familie. Huub Stapel leidt je, persoonlijker dan ooit, langs verborgen verleden en feesten der herkenning in een hilarische, ontroerende en meeslepende voorstelling over die ene noemer waaronder wij allemaal vallen.

WO 19 APR | Toneelgroep Maastricht - De Kersentuin
Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van een zeer geliefd toneelstuk uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. Met livemuziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt het achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal.

VR 21 APR | Scapino Ballet Rotterdam in samenwerking met RIDCC - Two Tales
Scapino Ballet Rotterdam laat in Two Tales de winnaars van de XL Production Award van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) aan het woord. Deze jonge dansers vertellen indringende verhalen met stevige wortels in de overlevering.

ZO 23 APR | SYSTIR - The Living Light
SYSTIR (IJslands voor ‘zuster’) bestaat uit zes voortreffelijke zangeressen met Ierse roots. Een deel van hen had een carrière bij het toonaangevende koor Anúna. De vrouwen bezingen oeroude legenden uit de Ierse en IJslandse mythologie in etherische liederen als The song of a Selkie.

ZA 29 APR | 100% Hollandse Hits Live
Een heerlijk avondje meezingen, een traantje wegpinken, emotionele herinneringen en volledig uit je plaat gaan: dat staat je allemaal te wachten bij 100% Hollandse Hits Live. In sneltreinvaart vliegen de krakers, klappers en succesnummers je om de oren.

WO 3 MEI | DE VERLEIDERS - Door de bank genomen: 10 jaar later
In 2014 verrasten De Verleiders met een vlijmscherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, de politiek bemoeide zich ermee, maar is er iets veranderd? Jazeker, het is erger geworden. Een rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Je lacht je gek.

ZA 6 MEI | Kikker is verliefd (3)
Kikker voelt zich de laatste tijd een beetje vreemd. Wat is er aan de hand? Zijn vrienden Varkentje, Eend, Rat en Haas gaan op zoek naar het antwoord in deze spiksplinternieuwe familiemusical, naar het boek Kikker is verliefd van Max Velthuijs.

ZA 13 MEI | The Royal Dutch Scam - Things About Sting
Crème de la crème van de Nederlandse muziekscene speelt The Police en Sting. De band speelt de eigenwijze punk-, reggae- en rocknummers van The Police en de sferische liedjes van Sting met respect voor het origineel, al wordt er regelmatig een eigen draai aan gegeven.

WO 17 MEI | Peter Blok en Bas Hoeflaak - Trapeze
Trapeze is een scherpe en inventieve komedie over twee trapezewerkers die in de nok van het circus klaar staan om te springen. Wanneer de avond anders verloopt dan gepland, ontstaat er twijfel over of ze elkaar wel blind kunnen vertrouwen.

VR 19 MEI | Ellen ten Damme & The Magpie Orchestra - BAROCK
Samen met haar band nodigt Ellen ten Damme je uit om toe te treden tot haar hofhouding. Haar nieuwe show BAROCK is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzij des meeslepend.

ZA 27 MEI | ABBA The Music - Thank you for The Music
Thank you for The Music is een heerlijke muzikale feelgoodshow, met een band om van te smullen en vier dames op het front die je meenemen naar de gloriejaren van de Zweedse supergroep. In de meer dan twee uur durende, met visuals verrijkte show hoor je zo’n beetje alle grote hits.