Van vrijdag 27 t/m zondag 29 januari ademt heel Nederland theater tijdens het Nationaal Theaterweekend. Ook De Lawei zindert en viert feest. Maak tijdens dit weekend kennis met bijzondere voorstellingen voor slechts een tientje! Bekijk hieronder het programma van dag tot dag.

Vrijdag 27 januari 

Zaterdag 28 januari 

Rondleidingen 
Wil jij weten wat er allemaal achter de schermen gebeurt? Loop dan tijdens het Nationaal Theaterweekend mee met de rondleiding in De Lawei! Tijdens deze rondleiding nemen we je mee op avontuur door de schouwburg en krijg je alle hoeken van het gebouw te zien. Je komt te weten wat een trekkenwand is, waar de Koperen Kees ligt en hoe de kleedkamers van de sterren eruit zien. Een uniek kijkje voor én achter de schermen.

Zaterdag 28 januari | Gratis (aanmelden is niet nodig) | 13.00 uur | 14.00 uur | 15.00 uur | 16.00 uur

Knutselen 
Kinderen kunnen gezellig komen knutselen in de foyer van de kleine zaal.

Homard Payette
14.00 uur - Lloydscompany | SRIBI SWITI (4+)
In een speelse droomwereld nemen twee hiphopdansers en een beatboxer je mee op een nachtelijke reis naar het land van verbeelding. Een aangename wereld waarin niets is wat het lijkt en waar je dromen werkelijkheid worden. Kleuren, geluid en personages die je alleen in dromeland tegenkomt, veranderen in hetzelfde ritme als de seizoenen. Ze komen tot leven in deze fantasiewereld waarin alles lijkt te zweven.

zondag 29 januari 


Swingen in Hopper met The Greendogs

Zondag 29 januari is er weer live muziek in Theatercafé Hopper! The Greendogs, spelen van 16.00 – 19.00 uur swingende rockabilly muziek met de kwaliteit die vroeger zo gewoon was!

Klassieke rocksongs op authentieke wijze gespeeld met een zeer hoog swing gehalte. Liedjes van Wanda Jackson, Janis Martin, Collins Kids, Carl Perkins en Elvis. Maar ook hedendaagse artiesten zoals Brian Setzer, Paladins en Imelda May komen voorbij zodat je het gevoel krijgt dat je wordt meegenomen naar de jaren 50 begin 60.

Goed nieuws, want vanaf deze zondag kun je iedere laatste zondag van de maand weer komen genieten van live muziek. Van jong talent tot een swingende dansmiddag, van jazz tot blues; het komt allemaal voorbij. Kom je ook swingen? Gratis toegang!