Jilmer Postma

De Lawei en het coronavirus

In verband met de maatregelen die de overheid voorschrijft ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus zijn alle theatervoorstellingen tot 1 juli geannuleerd. Momenteel zijn de BSO en cursussen weer opgestart. Vanaf 2 juni worden er ook weer films vertoond en gaat de horeca weer beperkt open.

We houden je via deze pagina graag op de hoogte van het laatste nieuws. Ook zijn hier alle veelgestelde vragen te vinden en updates over Simmerdeis.

Een bezoek aan onze schouwburg zit er de komende tijd helaas niet in. Maar we hebben goed nieuws, want vanaf nu bekijk je de leukste video's en voorstellingen gewoon in je huiskamer. Geniet ervan en zorg goed voor elkaar. We hopen je snel weer te mogen ontvangen. 

nieuws

veelgestelde vragen

Waarom de kaartenregeling?
Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de culturele- en sportbranche dat kaartkopers hun favoriete podium of evenement later bezoeken. Dit helpt de economische impact, die ontstaat door de maatregelen omtrent het coronavirus, in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken, zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector. Wil je meer weten over de achtergronden, kijk dan naar dit filmpje van de NOS of dit fragment van Radar.

Hoe werkt de kaartenregeling bij verplaatste evenementen?
Als je voorstelling of concert wordt verplaatst binnen 13 maanden na de oorspronkelijke datum, dan blijft je kaart gewoon geldig voor het verplaatste evenement. Kun je niet op de vervangende datum, dan krijg je je aankoopbedrag (inclusief service- en/of reserveringskosten) terug in de vorm van een tegoedbon. De tegoedbon is onbeperkt geldig. De regeling geldt ook voor je bijgeboekte theaterdiner of noflik.

Hoe werkt de kaartenregeling bij annuleringen?
Kon een evenement niet worden verplaatst naar een nieuwe datum binnen 13 maanden en moest het worden afgelast, dan krijg je je geld terug in de vorm van een tegoedbon. De tegoedbon is onbeperkt geldig. De regeling geldt ook voor je bijgeboekte theaterdiner of noflik.

Hoe lang is mijn tegoedbon geldig?
De tegoedbon is onbeperkt geldig.

Kan ik ook mijn geld direct terugkrijgen?
Als je een tegoedbon niet kunt gebruiken, heb je het recht om je geld terug te vragen. Wanneer het geld wordt teruggestort, hangt ervan af of het een verplaatst of een geannuleerd evenement is.
• Indien een evenement wordt verplaatst, zal terugbetaling een maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement plaatsvinden.
• Bij annulering is deze termijn 3 maanden na de oorspronkelijke datum waarop het evenement zou plaatsvinden. Deze kaartenregeling is echter niet voor niets opgezet: culturele instellingen kunnen omvallen als iedereen zijn geld terugvraagt. Vandaar ook dat de overheid deze regeling steunt.

Kan ik een donatie doen?
Graag zelfs! Daarmee steun je ons theater, de gezelschappen en artiesten. Je kunt ervoor kiezen je kaarten of een gedeelte van de kaarten te doneren. De donatie wordt vervolgens weer geïnvesteerd in de sector en daarmee uiteindelijk weer in cultuur.

theater in je huiskamer

Om aan je dagelijkse dosis theater te komen, hebben we de leukste video's, livestreams, podcasts en voorstellingen voor je verzameld op deze pagina. Deze zijn goed voor uren aan kijk-, scroll- en luisterplezier, zodat jij je voorlopig niet hoeft te vervelen.

livestreams & voorstellingen

Metropole Orkest
Metropole Orkest
Iedere woensdag, vrijdag en zondag om 20.30 uur is het Metropole Orkest te zien met online concerten op hun Facebookpagina @metropole.orchestra.
Lockdown
Lockdown
Toneelgroep Maastricht en filmmaker Pieter Kuijpers presenteren de eerste video call film. 'Lockdown' is een komische thriller over het leven in quarantaine. In 'Lockdown' worden de artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht gevolgd.
Cultuur aan huis
Cultuur aan huis
Mis jij concerten ook zo tijdens de coronacrisis? Dagblad van het Noorden brengt ze naar je toe. Met deze keer singer-songwriter Gurbe Douwstra!
Eva Crutzen
Eva Crutzen
Vorig jaar stond ze nog met deze voorstelling bij ons in de schouwburg, nu is ' Opslaan als' van Eva Crutzen ook online te zien. Cabaretière en actrice Eva Crutzen heeft haar succesvolle theaterprogramma omgebouwd tot een inventieve driedelige comedy.
Efteling musical: Sprookjessprokkelaar
Efteling musical: Sprookjessprokkelaar
Volg de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden.
De Alex Klaasen Revue met Showponies
De Alex Klaasen Revue met Showponies
Cabaret, musical en comedy in één voorstelling. Samen met onder meer Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen entertainment van het hoogste niveau.
Vera's home recordings
Vera's home recordings
Gezellig samen met je moeder luisteren naar één van de online concerten van Danny Vera? Vera's home recordings zijn te vinden op de Facebookpagina van Danny Vera.
DECAMARONE
DECAMARONE
Op 13 mei a.s. gaat DECAMERONE | 2020 van Toneelgroep Oostpool i.s.m. ArtEZ Toneelschool in première. Niet in Huis Oostpool, maar online. En jij kunt erbij zijn. Het enige wat je nodig hebt is een computer of tablet én een kaartje voor één van de voorstellingen op 13, 14, 15 of 16 mei. Regisseur Timothy de Gilde maakt samen met de derdejaarsklas van ArtEZ Toneelschool in Arnhem een unieke, online voorstelling die maar liefst 4 keer live gespeeld gaat worden.
LIESBETH de musical
LIESBETH de musical
LIESBETH, de musical over het leven en de carrière van Liesbeth List staat nu online. Een musical over één van onze grootste vedettes. Een icoon in de Nederlandse amusementsindustrie. Geëerd en onderscheiden met Edisons, Musical Awards en internationale prijzen. Liesbeth List: moeder, minnares, maar bovenal artieste met een enorme rijkdom aan prachtig repertoire van Shaffy, Piaf, Aznavour, Boeijen, Theodorakis en Brel.
De Stilte
De Stilte
'Mongens en jeisjes' van De Stilte is niet alleen voor kinderen leuk maar ook zeker voor ouders, grootouders en noem maar op! Zes dansers, drie mannen en drie vrouwen, nemen elkaars gedachten en gedaanten over, proberen zichzelf te zijn en de ander te worden, onafhankelijk te zijn en in de pas te lopen.
Rundfunk
Rundfunk
Wachstumsschmerzen van Rundfunk is online te zien! Met absurde grappen en slechte dans vertellen de jongetjes over het volwassen worden. Want daar zijn ze zelf ook nog mee bezig.
Het Houten Huis met Hotel Perdu
Saris & den Engelsman
Het Houten Huis met Hotel Perdu
Voor iedereen die zich een beetje verloren voelt in deze tijd. Met deze fraaie productie won theatergezelschap Het Houten Huis de Zapp Theaterprijs 2014 en de Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende productie.
Online danslessen volgen met Angela van Arendonk
Online danslessen volgen met Angela van Arendonk
Om de papa’s, mama’s, leerkrachten en iedereen een beetje te ondersteunen: een speciale serie dansvideo’s van dansdocent Angela van Arendonk. Er komen geregeld video’s online zodat iedereen in de huiskamer aan de slag kan.
Andries Tunru
Andries Tunru
Andries Tunru speelt quarantaine-comedy in je huiskamer! Onder het mom ‘Want ik heb letterlijk niks beters te doen’ is hij elke avond om 20.30 uur live op zijn Instagram te vinden.
Orkater & Chill
Orkater & Chill
Orkater & Chill geeft je het absolute 'theater in je huiskamer' gevoel. Elke dag waarop het gezelschap eigenlijk een voorstelling had gespeeld, zetten ze nu een eerdere voorstelling online. Dat zijn zes prachtstukken om je op te verheugen.
Collectief Het Paradijs
Collectief Het Paradijs
De werkelijkheid haalde de fantasie van de voorstelling van Collectief Het Paradijs in maar ‘laten we doorgaan’, dacht de theatergroep. En zo brengen ze nu elke avond rond 20.30 uur 'Berichten uit de bunker'.
Maas TV
Maas TV
Elke dag een nieuwe voorstelling van Maas Theater En Dans, hoe leuk is dat? Via deze pagina kun je registraties bekijken van oude Maasvoorstellingen zoals 'Alice in Wonderland'.
De Prutsers van Tryater
De Prutsers van Tryater
‘Een theatrale ervaring maar dan online’, elke avond wanneer de Prutsers een voorstelling zouden spelen: een LIVE Prutsmoment om 20.00 uur op de Facebookpagina van de Prutsers van Tryater.
Scapino Ballet Rotterdam
Scapino Ballet Rotterdam
Dans, muziek van nits en circus komen op én boven een draaiende piste samen tot een betoverend schouwspel. TING! van Scapino Ballet Rotterdam is nog t/m 29 maart te zien in je huiskamer.
Titus & Fien TV
Titus & Fien TV
Vervelen? 'Nee, dat doen we nooit!' Iedere dag vanaf 16.00 uur LIVE op Facebook: Titus & Fien TV. Wil je zelf invulling geven aan de show? Stuur dan een leuke opdracht, mop of tip naar titusenfien@vanhoorne.com en wie weet... Live gemist? De volgende dag staan de afleveringen op YouTube.
Donderdag Verwonderdag
Donderdag Verwonderdag
Tryater en de Leeuwarder Courant stelden vragen en kregen de échte verhalen te horen vanachter de toonbanken aan de Voorstreek, een straat in Leeuwarden waar de wereld samenbalt. Met muziek van Beppe Costa.
Donderdag Verwonderdag
Donderdag Verwonderdag
Pinkpop, de hitvoorstelling van Toneelgroep Maastricht uit 2017 in regie van Servé Hermans, is een muzikaal liefdesverhaal over een man (Huub Stapel) die zijn langzaam geheugen verliest. Hij probeert de dierbare momenten uit zijn jongere jaren vast te houden. De tijd waarin zijn beste vriend en hij streden om de liefde voor dezelfde vrouw. Samen vierden ze het leven, de liefde en Pinkpop. Met live muziek van Rowwen Hèze.
Donderdag Verwonderdag
Donderdag Verwonderdag
Donderdag verwonderdag: Hoe breek je uit je leven zonder er zelf aan kapot te gaan? Deze toneelbewerking van Erik Whien zindert en kruipt onder de huid, met indrukwekkend spel van topacteurs Jacob Derwig, Teun Luijkx, Alejandra Theus en Jacqueline Blom.
Donderdag Verwonderdag
Donderdag Verwonderdag
‘Onze Straat’ van schrijver Nathan Vecht in regie van Daria Bukvić gaat over een straat, in een stad, ergens in Europa. In drie grote scènes zie je hoe de tijd door de straat heen trekt. Net als iedereen in deze Corona-tijden zoeken de personages in ‘Onze Straat’ ook naar verbinding en saamhorigheid. Met o.a. Stefan de Walle, Joy Delima en Romana Vrede.
Donderdag Verwonderdag
Donderdag Verwonderdag
De grote landelijke theatergezelschappen én een groot aantal theaters beginnen samen op internet met Donderdag Verwonderdag. Elke donderdag om 18.00 uur, te beginnen op 2 april, komt er een voorstelling van een van de deelnemers online via de Facebook-sites van allemaal.

kijkje achter de schermen bij:

Cookies

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter je toestemming nodig. Door op ‘akkoord’ te klikken, stem je hiermee in. Als je niet akkoord bent, kun je via de knop ‘Instellingen aanpassen’ je voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter uw toestemming nodig. U kunt kiezen uit onderstaande opties. 

Cookie instellingen