Auditieoproep voor de kerstmusical Het Wonder van het Elfenbankje

Speel, zing en dans mee in de nieuwe familievoorstelling van De Lawei: Het Wonder van het Elfenbankje. Vind je het leuk om op het podium te staan, heb je een goede zangstem en ben je niet bang om te bewegen? Dan zijn we op zoek naar jou!  Iedereen van 10 tot 80 jaar is welkom om auditie te doen.

Praktisch
De audities zijn op zaterdag 13 en zondag 14 mei 
Locatie: Schouwburg De Lawei 
O.l.v: regisseur Wilma Hoornstra en scriptschrijver/muzikaal leider Paul Passchier

Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 1 mei 2023. Dit kun je doen door een e-mail (incl. een recente foto van jezelf) te sturen naar tessa@lawei.nl.   
  
Vermeld bij je aanmelding wat je kunt en wat je (podium)ervaring is. Bijvoorbeeld of je al eerder geacteerd hebt, of je zang-, ballet- of muziekles volgt, of dat je naast acteren/zingen/dansen ook een instrument bespeelt. Na je aanmelding nodigen we je uit voor één van de twee auditiedagen. 

Reserveer alvast 13 en 14 mei in je agenda. Na 5 mei krijg je te horen wanneer we jou verwachten en ontvang je meer informatie over je auditie. Veel succes met de voorbereiding, we kijken uit naar je komst!

Voorbereiding
We verwachten van je dat je voor de auditie zelf een (liefst Nederlandstalig) lied voorbereidt. Je kunt hiervoor zelf een karaokeversie van je lied meenemen op je telefoon of je mag het ook a capella zingen. Naast een eigen gekozen lied, sturen wij je ook een lied en/of scène toe om in te studeren. Het materiaal daarvoor ontvang je op 5 mei.

Goed om te weten
We gaan er vanuit dat je op ALLE repetitiedagen en speeldata beschikbaar bent. Weet je nu al dat je één of meerdere dagen niet kunt? Vermeld dit dan in je aanmelding. 

Als je mee wilt doen, houd dan rekening met het volgende:

  • Zondag 17 september gaan we van start met de kennismaking. Daarna repeteren we vanaf zondag 1 oktober wekelijks op zondag in De Lawei t/m zondag 17 december.
  • In de herfstvakantie (23 t/m 27 oktober) repeteren we ook doordeweeks. Volwassenen in overleg. 
  • Zaterdag 17 en zondag 18 december repeteren we overdag. 
  • Vanaf maandag 18 december tot aan de première (22 december) repeteren we ook in de avonden. 
  • De première vindt plaats op vrijdag 22 december. De overige speeldata zijn: 23, 26, 27, 28, 29 en 30 december.

De musical
Deze kerst komt Het Wonder van het Elfenbankje tot leven in De Lawei! Billie groeit als mensenkind op tussen de elfen en de Kerstman. Door zijn enorme lengte en compleet ontbrekende vaardigheid om speelgoed te maken of ander elfenwerk te doen, ziet hij op een dag de waarheid onder ogen: hij hoort niet thuis in het ijzig koude Lapland. Billie keert terug naar zijn geboorteplaats Drachten om op zoek te gaan naar zijn echte ouders. Gaat het Billie lukken om zijn nieuwe familie voor zich te winnen en de magie van Kerstmis weer bij de mensen terug te brengen?

Het Wonder van het Elfenbankje is een hilarische maar ook ontroerende kerstvoorstelling. Het is een modern feelgood sprookje waarbij óók de volwassenen in het publiek zich weer even kind voelen. De voorstelling wordt uitgevoerd door 22 amateurtalenten uit Noord-Nederland. De cast staat onder leiding van een professioneel team. Het is de zevende avondvullende familievoorstelling die Paul Passchier en Wilma Hoornstra maken voor De Lawei.