‘Boys Won’t Be Boys’: een vrolijke ode en aanklacht aan mannelijkheid met lokale spelers uit heel Fryslân!

Boys Won’t Be Boys is een wervelende theaterhappening met echte mensen waarin diverse mensen (m/v/x) zich op een kunstzinnige manier uitspreken over hun relatie tot mannelijkheid, identiteit en seksualiteit. In deze speciale Friese editie spelen Albert Meijer, Rick Zijlstra, Rowan Veltman, Geronimo Chancoso, Joeso Peters, Johan van der Pol en Quirine Kok, onder leiding van Rikkert van Huisstede. 

De voorstelling geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium, en is een wervelende vrijplaats voor een diverse groep spelers met talent om mens te zijn. Door verschillende verhalen met elkaar en het publiek te delen, doorbreken ze vooroordelen, stigma’s en komen we een stukje dichter bij elkaar. En hokjes? Die zijn er om je in om te kleden tot wie je echt bent.

Initiatiefnemer Rikkert van Huisstede (1993) zingt liefdevol en confronterend grenzen en hokjes omver. Hij heeft een vernieuwende kijk op thema’s als gender, seksualiteit en liefde en een zangstem met een bereik van vier octaven. Op zijn zolderkamer ontstond de wens meer ruimte te creëren voor jongens en mannen om buiten het krappe ideaalbeeld van de man te stappen. Het concept groeide uit tot een groot maatschappelijk theaterproject waar inmiddels meer dan 100 spelers en vele jongeren de ruimte krijgen om zich in vrijheid uit te spreken als mens en theatermaker.

“In zijn theatervoorstelling Boys won't be boys breekt van Huisstede een lans voor mannen die niet aan het ideaalbeeld van de macho man voldoen. Hier krijgen mannen die bijvoorbeeld worstelen met het vaderschap, hun seksualiteit of prestatiedruk op werk de ruimte om hun verhaal te doen. Een ode aan de kwetsbaarheid van mannen.” AD

‘Herkenbaar, eigentijds, prikkelend en eerlijk. Een goede mix van sterke performers.” Jury Fringe Festival 

Koop hier je tickets voor 29 februari in De Lawei.