Elise Klinkert

Expositie Keep on Dreaming

Keep on Dreaming is de titel van de nieuwe expositie in De Lawei rondom het thema droom die van ZA 28 JAN t/m ZO 26 MRT te zien is. Centraal staat een interactieve installatie van textiel vormgeefster en theatermaker Mariken Biegman. Het gaat om een enorm bed waarop een wollen ‘droomdeken’ van gehaakte bloemen ligt, waaraan door Biegman, vrijwilligers en bezoekers gedurende de expositie verder gewerkt wordt. Volgens Milena Bleeksma, coördinator beeldende kunst van Theater De Lawei, droomt Biegman ervan om mensen met elkaar te verbinden. ‘Een manier om dat te doen, is vrijwilligers en bezoekers samen iets te laten maken. Het gezamenlijk haken aan een droomdeken van bloemen is een fijne manier om mensen elkaar te laten ontmoeten.’ Wil je ook aanhaken en meehelpen aan de Droomdeken? Vanaf het moment dat de expositie geopend is kun je elke donderdag van 14.00 - 17.00 uur komen haken, of ga thuis aan de slag! Lees hier meer.

Het thema wordt verder uitgewerkt door andere kunstenaars, onder wie fotograaf Ronald Pras en kunstschilder Elise Klinkert (zie afbeelding in de header). Fotograaf Ronald Pras presenteert zijn Dreamscapes, geheimzinnige landschapsfoto’s die een sfeervol verhaal vertellen en uitnodigen tot langer kijken. Beeldend kunstenaar Elise Klinkert toont recente schilderijen uit de reeks Since we all came from the same place. Een telkens terugkerend thema in haar werk is het romantische verlangen naar een betere en mooiere wereld. Een wereld waarin mensen, dieren en natuur in een soort vredige verbinding staan met elkaar.

Ook andere noordelijke kunstenaars doen mee; Erik de Boer, Sjoerd Kooistra van Studio A heart that works, Marjan Geboers, Reny Kramer, Fleur Stoltenborgh, Marijke Sjollema, Maruschka Poolman, Myrte Legerstee, Jenny Piso en Hilde van Eijk. 

Lees hier meer over de expositie Keep on Dreaming.

Opening expositie Keep on Dreaming

Op zaterdag 28 januari van 14.00 - 17.00 uur vindt de officiële opening plaats van de expositie Keep on Dreaming in De Lawei, iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Er staat een hapje en een drankje klaar, er zal een openingswoord zijn en je kunt spreken met de kunstenaars. Meld je aan voor de opening via dit formulier


Bezoeken

De exposities zijn te bekijken in de expositieruimte van De Lawei. Deze is geopend van donderdag t/m zondag: 14.00 uur - 17.00 uur. De expositieruimte is ook voorafgaand, tijdens de pauze, en na afloop van voorstellingen in Schouwburg De Lawei te bezoeken. Meer informatie is te vinden op www.lawei.nl/beeldendekunst