Diner in de galerij met Irma Kamp en Elles Kiers

Bijzonder diner in de expositieruimte van De Lawei

Sensueel. Dat woord valt vaak als het gaat om de kunst van Irma Kamp. Na het diner op 29 januari ter afsluiting van haar tentoonstelling in de galerij, snap je direct waarom zij in Elles Kiers een geestverwant voelt. En dat vergankelijkheid, ook al zo aanwezig in Kamps schilderijen, eigen is aan voedsel maakt de match compleet.
De samensteller van het wijnarrangement had het moeilijk gehad. Als hij voor elke smaaksensatie een wijn had moeten selecteren had hij twee tafels extra moeten hebben. Nee, kookkunstenares Kiers had het hem niet gemakkelijk gemaakt.
Het begon nog redelijk eenvoudig bij de amuse, hoe goddelijk de druif met witte wijn en crème de mure ook mocht smaken. Maar bij het voorgerecht raakten de papillen van de 22 gasten al behoorlijk de kluts kwijt. Neem het Lady Blue-kaasje: wat een intensiteit, wat een genot. En toen moest de ree nog komen, in al haar denkbare varianten.
We hadden tijdens het eten graag willen filosoferen over het verlangen naar authenticiteit en hoe we omgaan met ons eten. Dat was immers de bedoeling van dit bijzondere diner. Maar zie hier de paradox van een oorspronkelijk bereide maaltijd met ‘echt’ voedsel: het verlangen werd ter plekke bevredigd waardoor van reflexie geen sprake meer kon zijn. Het eten had ons opgegeten.

Tekst: Luuk Verpaalen

Bekijk hier het menu.

 

Aan tafel met authenticiteit

Op vrijdag 29 januari wordt er een bijzonder diner georganiseerd in de Galerij. Tussen de olieverfschilderijen van Irma Kamp en de bloemstukken van Reina Visser, geniet je van verschillende gerechten, bereid door foodkunstenaar Elles Kiers.

Voor zowel Kiers als Kamp is bewustwording een groot onderdeel van hun werk. Wat doet een schilderij met je? Hoe gaan we om met ons eten? Nemen we de tijd en aandacht om te beseffen wat we ervaren? Het verlangen naar authenticiteit, oorspronkelijkheid en ‘echt’ voedsel zijn behoeftes die in de laatste jaren steeds meer naar voren komen in de maatschappij. Tijdens het diner wordt er gefilosofeerd over onder andere deze maatschappelijke hunkering naar authenticiteit en de paradox die daarin schuilt.

Tijdens het diner staat het eren en het eten van een geheel dier centraal. Bij een jager wordt een stuk wild afgenomen en alles van het beest wordt verwerkt in de gerechten. Alleen de huid of de veren blijven over en worden later gebruikt als decoratie. Het diner is inclusief wijnarrangement, verzorgd door Boomsma, en kost € 55,- per persoon. 

Reserveren voor het diner kan via deze link.

 

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.