Cultuureducatie in het voortgezet onderwijs

In overleg met de scholen ontwikkelt en organiseert De Lawei cultuureducatie voor het voortgezet onderwijs, MBO-opleidingen in gemeente Smallingerland.

Het cultuureducatieprogramma bestaat uit een mix van muziek, theater, film, beeldende kunst en dans. Voorstellingsbezoek, rondleidingen, stages en speciale schoolprojecten worden in samenspraak met de school ingevuld.

Hoe het werkt
Aanbod 2018-2019
Cultuurclub op school
Stages
Nieuwsbrief
 

Hoe het werkt

Uit het cultuureducatieprogramma stel je een pakket samen; pakket basis, pakket extra of pakket compleet. In het programma wordt ondersscheid gemaakt tussen de volgende onderdelen: voorstelling/film, project, workshop of rondleiding. De samenstelling en het aantal onderdelen bepaalt in welk pakket je zit. 

Aanbod 2018-2019

Het cultuureducatieprogramma voor het schooljaar 2018-2019 is opgenomen in een brochure. Het aanbod is ingedeeld per onderdeel: reguliere voorstellingen, schoolvoorstellingen, reguliere films, schoolfilms, workshops, rondleidingen en projecten. Per onderdeel is onder andere aangegeven voor welk type onderwijs het geschikt is, voor welke klas het geschikt is, hoelang het onderdeel duurt, welke kunstdiscipline aan bod komt, in welke periode het plaats vindt en op welke locatie (op school of op locatie). Voor het geven van de lessen wordt samengewerkt met de vakdocenten en collega-instellingen uit de regio.
Blader hieronder de digitale versie van het aanbod door.

Het cultuureducatieprogramma komt tot stand in overleg met de school, bijvoorbeeld in het kader van ckv-lessen of muziek- en beeldende kunstlessen. We denken graag mee om een programma samen te stellen, passend bij de betreffende groep scholieren of studenten. Neem hiervoor contact op met de afdeling educatie.

De Lawei is CJP acceptant. Dit betekent dat betaling via een weborder mogelijk is bij ons.

Cultuurclub op school

Leerlingen en studenten vinden het vaak leuk om mee te denken, beslissen en organiseren als het gaat om kunst en cultuur. Als school kun je er voor kiezen om hier vorm aan te geven in een speciale cultuurclub op school. Leerlingen en studenten onderhouden zelf contact met De Lawei en promoten de projecten en voorstellingen onder hun medeleerlingen. De Lawei kan ondersteunen bij het opzetten van een cultuurclub, door mee te denken en exclusieve activiteiten voor de cultuurclub te organiseren zoals rondleiding en voorstellingsbezoek.

Stages

De Lawei biedt aan gemiddeld 15-20 leerlingen per jaar (van alle opleidingsniveaus) voor een aantal weken/maanden een plek in de organisatie om werkervaring op te doen. Op bijna alle afdelingen is er een plek voor een stagiair: theatertechniek, horeca, evenementen, marketing en educatie.

Nieuwsbrief – Educatie VO en MBO Smallingerland

Een nieuwsbrief speciaal voor de voortgezet onderwijsscholen en MBO-opleidingen in Smallingerland. In deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van wat er op het gebied van cultuureducatie in De Lawei gebeurt. Als je op de hoogte wilt blijven van speciale projecten of de nieuwsbrief wilt ontvangen, stuur dan een mail met je naam naar educatie@lawei.nl.
 

Genres

Leeftijden

Lesdagen

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.