Lesdag
zaterdag
Tijd
16:00 - 17:30
Leeftijd
volwassenen
Prijs
€ 2,50
Genre
Beeldende kunst
Docent(en)
Renske Bakker
Locatie
De Lawei

Lezing: Renske Bakker - Een grafische geschiedenis
za 18 november

In het kader van de expositie Off Key geeft kunsthistorica Renske Bakker een lezing waarin je meegenomen wordt in de wereld van grafische kunst door de eeuwen heen. Verschillende grafische technieken en voorbeelden van kunstenaars zoals Dürer en Rembrandt komen voorbij. 

De ontwikkeling van grafische kunst loopt vaak gelijk op met de schilderkunst, maar blijft soms wat op de achtergrond. Veel kunstenaars gebruikten grafische technieken als hulpmiddel, of juist om hun werk goedkoper aan te kunnen bieden. Toch zijn er opvallend veel bekende schilders en beeldhouwers die ook op zichzelf staande grafische werken vervaardigden, vaak met groot succes. 

Over Renske Bakker
Renske Bakker is in haar hoedanigheid als kunsthistorica docent Kunstgeschiedenis bij verschillende Noordelijke volksuniversiteiten, kunstrecensent bij de Leeuwarder Courant en curator Tekst en Inhoud bij het Leeuwarder kunstinitiatief VHDG. Haar brede interesse voor de kunstgeschiedenis en hedendaagse kunst zorgt ervoor dat zij hier met veel plezier over vertelt.

Klik hier voor meer informatie over de expositie OFF KEY.

Genres

Leeftijden

Lesdagen

Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.