Noord Nederlands Orkest

Beethovenserie
vr 20 sep en za 21 sep
20 sep
en
21 sep

Het Noord Nederlands Orkest dompelt je onder in de symfonische muziek van Beethoven. 

Klonken de eerste twee voor zijn tijdgenoten nog als verrassend modern, met zijn derde – Eroica – schreef hij muziekgeschiedenis. Ook in de zes die volgden, horen we een eigenzinnig kunstenaar die zijn hart volgt en op geniale wijze zijn emoties en ideeën uitdrukt in grensverleggende muziek. Na Beethoven was de orkestwereld was voorgoed veranderd. Verdeeld over twee dagen speelt het NNO onder anderen de symfonieën 2, 3, 6 en 7.

Programma dag 1: Ouverture Egmont & Beethoven 2 & Beethoven 3   

  • Ouverture Egmont for Brass  
  • Symfonie nr.2 op.36 in D gr.t.  
  • Symfonie nr.3 op.55 in Es gr.t. Eroica 

Programma dag 2: Finale Beethoven 1 & Beethoven 6 & Beethoven 7 

  • Finale Symfonie nr.1  
  • Symfonie nr.6 op.68 in F gr.t. Pastorale 
  • Symfonie nr.7 op.92 in A gr.t. 

Wil je alles horen, dan is er een combiticket voor beide dagen. 

  

Context

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding (€ 5,00). De inleiding begint 1,5 uur van tevoren en duurt 60 minuten. We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om later nog bij te boeken. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol.

Een combi-ticket voor beide dagen kost €40,-. 

Het Noord Nederlands Orkest presenteert in september zijn eigen operatie Beethoven. Onder leiding van dirigent Antony Hermus dompelt het orkest je twee dagen onder in de symfonische muziek van een vernieuwer, een baanbreker die leefde in een voor Europa spannende tijd. De industriële revolutie was in volle gang, Napoleon kwam, zag én ging ten onder, gevestigde ordes wankelden, de roep om individuele vrijheid klonk steeds luider en ook muzikaal brandde dankzij Beethoven de revolutie los. Als kind van zijn tijd brak hij radicaal met het verleden en effende met een groot aantal opwindende werken de weg voor componisten die na hem kwamen.  

Met zijn negen symfonieën legde Beethoven de lat op intimiderende hoogte. Klonken de eerste twee voor zijn tijdgenoten nog als verrassend modern, met zijn derde – Eroica – schopte hij de laatste heilige huisjes omver en schreef hij muziekgeschiedenis. Ook in de zes die volgden, horen we een eigenzinnig kunstenaar die zijn hart volgt en op geniale wijze zijn emoties en ideeën uitdrukt in grensverleggende muziek. Na Beethoven was de orkestwereld voorgoed veranderd.  

Het NNO laat het je in deze symfonische staalkaart allemaal horen en speelt, verdeeld over twee dagen, de symfonieën 2, 3, 6 en 7 plus de finale van zijn eerste symfonie. Daarnaast hoor je de Ouverture Egmont, het openingsdeel van de muziek die Beethoven schreef bij Goethe’s gelijknamige toneelstuk. Een gespierd en dynamisch stuk, qua stijl vergelijkbaar met de beroemde Vijfde symfonie en dus op en top Beethoven. 

Kaarten kunnen tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling retour. Voor deze service brengen wij 2 euro annuleringskosten per ticket in rekening.  
 
Deze voorstelling valt onder verhuur, herkenbaar aan het label te gast. De producent van de voorstelling hanteert zijn eigen voorwaarden. De algemene voorwaarden van Schouwburg De Lawei zijn niet van toepassing op deze voorstelling.