Golda

vr 13 okt - wo 18 okt
€ 8,50 – € 10,00
13 okt
-
18 okt

Golda vertelt het verhaal van de Jom Kipoer-oorlog via het perspectief van de Israëlische minister-president Golda Meir, die op haar beurt vertolkt wordt door Helen Mirren.

6 oktober, 1973. Op Israëls heiligste dag Jom Kippoer lanceren Egypte, Syrië en Jordanië een gezamenlijke verrassingsaanval op het schiereiland Sinaï en de Golanvlakte. Compleet overrompeld moet premier Golda Meir (Helen Mirren), de ‘Iron Lady' van Israël, het dreigende gevaar zien af te wenden. Terwijl ze wordt tegengewerkt door haar volledig mannelijke kabinet, is het aan Golda om deze noodsituatie de kop in te drukken, want in deze race tegen de klok staan aan beide kanten van de strijd de levens van miljoenen burgers op het spel. Golda vertelt het verhaal van de Jom Kipoer-oorlog via het perspectief van de Israëlische minister-president Golda Meir, die op haar beurt vertolkt wordt door Helen Mirren.

€10 // CJP €8,50 // Filmpas €8 

Maak je filmbezoek compleet! In de avond kan je genieten van een plate + consumptie, dan betaal je slechts €28,- voor je filmkaartje en plate. In de middag geniet je van een heerlijke lunch voor slechts €22,- voor een filmkaartje en een lunch incl. smoothie.

 

Regie
Guy Nattiv
Cast
Helen Mirren, Camille Cottin, Ed Stoppard
Speelduur
101 min
Jaar
2023
Land
VS
Taal
Engels, Hebreeuws
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Er is geen pauze tijdens de film.

Het is fenomenaal hoe Helen Mirren reliëf geeft aan Golda Meirs reputatie van ijzeren dame en haar tegelijkertijd menselijk maakt

★★★★ de Volkskrant