Universal

Oppenheimer

wo 27 sep en do 19 okt
€ 8,50 – € 10,00
27 sep
en
19 okt

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. 

De hoofdrollen worden vertolkt door Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw: bioloog en botanicus Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer. Oscar®-winnaar Matt Damon speelt generaal Leslie Groves Jr., de directeur van het Manhattan Project, en Robert Downey, Jr. vertolkt de rol van Lewis Strauss, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission. 

Op 19 oktober draaien we Oppenheimer speciaal voor de Maand van de Geschiedenis in samenwerking met Bibliotheek Drachten. Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Onder het motto Ontdek gisteren, begrijp vandaag brengen ze in oktober geschiedenis voor het voetlicht met in 2023 het thema Eureka!

€10 // CJP €8,50 // Filmpas €8 

Maak je filmbezoek compleet! In de avond kan je genieten van een plate + consumptie, dan betaal je slechts €28,- voor je filmkaartje en plate. In de middag geniet je van een heerlijke lunch voor slechts €22,- voor een filmkaartje en een lunch incl. smoothie.

 

Regie
Christopher Nolan
Cast
Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh
Speelduur
180 min
Jaar
2023
Land
Verenigd Koninkrijk, VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Seks
  • Angst
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik

Er is een pauze tijdens de film.

Oppenheimer is de beste film die regisseur Christopher Nolan tot nu toe maakte. En misschien wel de beste film die hij ooit zal maken. Want hij maakt de angst voor de bom persoonlijk.

★★★★★ NRC