Elze van Houtum

storm: Collectief Het Paradijs

Hard cut paradise
do 07 mrt — 20.30
07 mrt
20.30
  • 07 mrt
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Controversiële gedachtes en troostende beelden rond de vraag: wat is beschaving?

Sinds de industriële revolutie is economische groei de heilige graal geworden. Het kapitalisme en consumentisme doken op en de Europese grootmachten besloten in 1885 om Afrika met potlood en liniaal op te delen. Op deze grote veranderingen baseren we tot op de dag van vandaag onze beschaving. Maar hoe beschaafd zijn we eigenlijk?

Stormavond

Als het stormt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanstormend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.

Er is een gratis nagesprek na afloop van de voorstelling.

Hard cut paradise is een absurde verbeelding van de menselijke geschiedenis, een aaneenschakeling van controversiële gedachtes en troostende beelden waarmee Collectief Het Paradijs zichzelf en het publiek bevraagt wat nu eigenlijk beschaafd is. En wat leren we van de beschavingen voor ons? We zijn dagelijks bezig met onze toekomst: we proberen rampen te voorkomen, te emanciperen en te kiezen welke mensen de wereld draaiende moeten houden. Maar als we kritisch naar onze geschiedenis kijken kunnen we dan opgelucht ademhalen met het besef dat het stukken beter gaat of zijn we compleet verdwaald geraakt en is onze beschaving toch slechts een dun laagje vernis?

credits

regie: Vincent van Woerkom | spel: Luuk Weers, Ivar Schutte e.a.