Ben van Duin

Golden Palace

Verzoeknummer
vr 26 jan — 20.30
26 jan
20.30

Absurd-hilarische ode aan eenzame vrouwen die ondanks alles blijven glimlachen.

In 1973 schrijft Franz Xaver Kroetz een bijzonder toneelstuk waarin niet wordt gesproken: Wunschkonzert. Een vrouw komt thuis van haar werk. Ze kijkt naar het nieuws en luistert naar een radioprogramma waarin luisteraars voor iemand een verzoeknummer kunnen aanvragen. Wat een gewone avond lijkt, neemt echter een onverwachte wending.

 

Deze voorstelling is onderdeel van het Nationaal Theaterweekend

Vijftig jaar later ensceneert Jessie L’Herminez een splinternieuwe versie, gespeeld door de gezusters Lisa en Marie Groothof. Alle drie hebben ze een grote voorliefde voor slapstick en fysieke uitvergroting. Verzoeknummer is dan ook een virtuoze, beeldende en absurd-hilarische voorstelling over de avondrituelen van een vrouw in 1973 en een vrouw in 2023. Waar de een zich verliest in het weven van een wandtapijt, duikt de ander in een zelfhulppodcast over ‘creatief alleen zijn’. Met humor en mededogen wordt het verhaal verteld van twee levens in verschillende tijdperken, een ode aan alle eenzame vrouwen die ondanks alles blijven glimlachen.

Nationaal Theaterweekend betekent drie dagen bomvol theater, op meer dan 200 locaties in Nederland. Ook De Lawei zindert en viert feest. Maak tijdens dit weekend kennis met bijzondere voorstellingen voor slechts een tientje! Daarnaast zijn er ook nog veel andere activiteiten in De Lawei. Daarover later meer, maar een ding is zeker: er wacht een heerlijk weekend waarin theater toegankelijk en betaalbaar is voor iedereen.

credits

coaching: Ingrid Kuijpers | regie: Jessie L' Herminez | spel: Lisa en Marie Groothof