Halie

Club Guy & Roni Invites: Cecilia Moisio

Posthuis Theater - ADI(C)SCO
wo 08 mei — 20.15
08 mei
20.15

In Club Guy & Roni Invites nodigt het dansgezelschap jaarlijks veelbelovende makers uit. Dit keer zijn dat choreograaf Cecilia Moisio en zangeres en actrice Sarah Janneh, die een betoverend voorprogramma zingt.

Moisio wordt gezien als een van de meest eclectische makers van het moment en ze ontving al de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. De Finse maakt activistisch, expressief en theatraal werk. Eerder maakte ze bij de Poetic Disasters Club de prikkelende en sensuele voorstelling V over de vulva, een grote festivalhit op De Parade.

Let op: deze voorstelling is te zien in het Posthuis Theater in Heerenveen

 

De danstrip ADI(C)SCO gaat over voortdurend op zoek zijn naar de roes en jezelf daarin verliezen. De voorstelling ademt de sfeer van de disco-era, waarin clubdrugs populair werden. Cecilia wil met haar werk de taboes en schaamte rond verslaving aankaarten. De voorstelling opent met actrice en zangeres Sarah Janneh, lid van het vaste ensemble van NITE, die haar eerste solo liedjesprogramma maakt.

Wild en brutaal (…) Een hypnotiserende trip waarin de spelers allerlei facetten van de vagina blootleggen. (…) Hun energie is aanstekelijk, de choreografieën superstrak. Dit moet een van de meest verrassende Parade-voorstellingen van de afgelopen jaren zijn

NRC over ‘V’ van Cecilia Moisio