Hans Withoos

Introdans

Spring
di 16 apr — 20.00
16 apr
20.00
  • 16 apr
    20.00
    Grote zaal

Feestelijk het voorjaar in met de uitbundige dans van Mauro Bigonzetti.

Om de lente én het leven te vieren, presenteert Introdans een programma rond Mauro Bigonzetti (1960), live begeleid door de aanstekelijke, rauwe zang van de Zuid-Italiaanse vrouwenfolkgroep Assurd. De creaties van de meesterchoreograaf zijn heel divers van karakter. Spring belicht vooral de uitbundige kant van zijn oeuvre, met twee publieksfavorieten en een nieuwe, bruisende choreografie, die de Italiaan speciaal voor Introdans maakt. 

Gratis inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er een gratis inleiding. Het begint een uur voor aanvang. We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om de inleiding later nog bij te boeken via Mijn Agenda. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol.

Het feestelijk openingsdeel voor de pauze biedt, naast deze nieuwe creatie, ook nog drie delen uit Rossini Cards. Bigonzetti liet zich hiervoor inspireren door het werk van zijn landgenoot Gioacchino Rossini (1792-1868), een beroemd barokcomponist, maar ook een uitstekende kok. Het is een strakke, groteske choreografie waarin op het eind alle remmen losgaan. Na de pauze vervolgt Spring met Bigonzetti’s opzwepende meesterwerk Cantata. In dit aardse en gepassioneerde powerstuk laat de choreograaf de verschillende karakters uit een Italiaans dorp prachtig tot leven komen, geïnspireerd door de aanstekelijke, rauwe zang van Assurd. 

Over 'Cantata': Hier zwiept alle levenskracht dwars over het podium door de ruimte.

Het Parool