Kathie Danneels

Circus Ronaldo

Sono Io
wo 20 dec — 20.00
20 dec
20.00
  • 20 dec
    20.00
    Grote zaal

Programmeur Inge Imelman: Danny Ronaldo, de zesde generatie clown van Circus Ronaldo, beheerst zijn vak subliem. Je sluit hem met al zijn (on)gelukken, knappe kunsten en weemoedige blik direct in je hart. Ik ben groot fan van Danny zijn werk.

Deze voorstelling is één van onze zelfverkozen highlights van het seizoen! Deze worden geselecteerd door de programmeur, simpelweg omdat ze extra bijzonder zijn.

Vader en zoon, Danny en Pepijn Ronaldo, zijn zesde en zevende generatie circusartiesten. Twee clowns. Een gelauwerde, die al meer dan veertig jaar op de planken staat, valt of ligt. Hij zoekt naar het oude gevoel van extase dat hij eigenlijk alleen maar krijgt via zijn publiek, dat allang niet meer op komt dagen. De zoon moet zijn gevoel in de piste nog vinden en wil verzoening tussen de oude klassieke wereld van zijn vader en die buiten het circus. 

Circus Ronaldo maakt voorstellingen geïnspireerd door de oude commediadell’arte en de verhalen over hun voorouders, maar ook door de smaak van de toekomst.

Ze brengen een gulle lach ín een milde traan, zoals échte clowns dat kunnen. Gaat dat zien!

Theaterkrant