Marco Bakker

Micha Molthoff en band

50 shades to fiddle
vr 26 apr — 20.30
26 apr
20.30

Verleidelijke grenzen van de viool opgezocht in Fifty Shades to Fiddle

In de voorstelling Fifty Shades to Fiddle klinkt het verlangen en de weemoed van chansonniers als Brel en Aznavour, afgewisseld met het vuur van de zigeunerviool, waarin passie en virtuositeit samenkomen. Micha Molthoff vertolkt op briljante wijze de tijdloze klassieke thema’s en vertelt het verhaal van de violist en zijn muze: de viool. Micha speelde met onder anderen Het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Herman van Veen, Toon Hermans, Ute Lemper en Jaap van Zweden. Met zijn succesvolle voorstelling A Fiddler on his Route luisterde men aandachtig naar het verhaal van zijn bijzondere viool.

Micha wordt bijgestaan door de twee bijzondere muzikanten Vera Marijt en Vlado Spisiak en zal bij slechts enkele voorstellingen als surprise gast zijn mentor en pianist Daniel van Zweden aan zijn zijde mogen ontvangen; de 95 jarige vader van dirigent / violist Jaap van Zweden.

In Fifty Shades to Fiddle wordt een rijk palet aan muzikale schakeringen verklankt dat altijd over de liefde gaat. De viool is de spreekbuis van de man die haar bespeelt en omgekeerd. 

credits

cast: Micha Molthoff, Vera Marijt, Vlado Spisiak | script: Micha Molthoff | productie: Micha Molthoff, Larissa van Keulen | fotografie: Marco Bakke, Patrick Marek, Petra Beckers