Yoko Haveman

De Dansers

Hush
wo 08 nov — 19.30
08 nov
19.30

In Hush zoeken De Dansers troost in dans en muziek. Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing. 

Ze hadden in 2019 een regelrechte theaterhit met Shake Shake Shake: De Dansers overtreffen zichzelf met een voorstelling die werkt als antidepressivum, schreef de Volkskrant ★★★★★. In Hush vinden de dansers en muzikanten elkaar opnieuw in het grensgebied van dansvoorstelling en popconcert. 

 

De band van dansers en muzikanten uit de succesvoorstelling Shake Shake Shake (2019) vindt elkaar opnieuw, in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Deinende lijven dwingen het ritme van de muziek af. Hush wordt niet verteld door individuele prestaties, maar door de haarfijne aandacht en toewijding die tussen de spelers leeft.

De Dansers overtreffen zichzelf met een voorstelling die werkt als antidepressivum.

★★★★★ de Volkskrant over Shake Shake Shake

credits

Concept: Guy Corneille en Josephine van Rheenen | Choreografie: Josephine van Rheenen i.s.m. spelers | Livemuziek en dans: Ruben van Asselt, Guy Corneille, Yoko Haveman, Marie Khatib-Shahidi, Wannes De Porre en Hans Vermunt | Decor- en lichtontwerp: Timme Afschrift | Kostuums: Carlijn Petermeijer