Nationaal Theaterweekend

muziek
zo 28 jan — 14.00
28 jan
14.00

Nationaal Theaterweekend betekent drie dagen bomvol theater, op meer dan 200 locaties in Nederland. Ook De Lawei zindert en viert feest. Maak tijdens dit weekend kennis met bijzondere voorstellingen voor slechts een tientje! 

In 2023 is het 45 jaar geleden dat Jacques Brel overleed. De intense manier waarop de Belgische zanger, componist en tekstschrijver zijn chansons de zaal in spuugde, is nog steeds ongeëvenaard. Toch durft een zangeres de uitdaging aan te gaan en in de voetsporen van Jacques Brel en Liesbeth List te treden door zijn prachtige chansons ook in het Nederlands te zingen. Het is haar op het lijf geschreven, zo blijkt uit de lovende kritieken op haar minialbum uit 2022. De vijf nummers klinken weer bijna als nieuw. Ze zijn afwisselend warm en teder, bruisend, schurend en expressief. Mede door de meeslepende arrangementen van haar begeleiders komt Brel overtuigend tot leven. - NRC ★★★★

Daarnaast zijn er ook nog veel andere activiteiten in De Lawei. Daarover later meer, maar een ding is zeker: er wacht een heerlijk weekend waarin theater toegankelijk en betaalbaar is voor iedereen.