Circumstances

Glorious Bodies
vr 17 nov — 20.30
17 nov
20.30
  • 17 nov
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Circus- en dansvoorstelling over (de kracht van) het ouder wordende lichaam.

Glorious Bodies is een fysieke, ontroerende en hoopvolle circus- en dansvoorstelling over de draagkracht van ons lichaam. Over zien en gezien worden, over de grens tussen klassiek en hedendaags circus met zes acrobaten tussen de 53 en 67 jaar met een verleden in het klassieke(re) circus. 


Ouderdom en ouder worden: nog steeds een taboeonderwerp in onze samenleving en al zeker binnen de circuswereld. Net zoals topsporters stoppen de meeste acrobaten op een bepaalde leeftijd met intensief trainen. Hoe transformeren die perfecte lijven? Glorious Bodies werpt op een bijzondere manier licht op het proces van veroudering, iets wat ons allemaal overkomt, nu, op dit moment. 

Deze voorstelling is één van onze zelfverkozen highlights van het seizoen! Deze worden geselecteerd door de programmeur, simpelweg omdat ze extra bijzonder zijn.

Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Circumstances ontwikkelt, produceert en verspreidt woordeloze, impactvolle circus- en dansvoorstellingen, waarbij Van Dycke als choreograaf samenwerkt met circusperformers. Er wordt altijd in/voor/met andere Circumstances (omstandigheden) gecreëerd: locatie- en/of theatervoorstellingen vanuit verschillende circusdisciplines, met kinderen/jongeren/ouderen, voor verschillende doelgroepen.

Speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans, slapstick en evenwichtskunst.

★★★★ de Volkskrant over Exit

credits

concept en choreografie: Piet Van Dycke | performers: Winfried Deuling, Astrid Schöne, Det Rijven, Thorsten Bohle, Paul Griffoen en Johannes Fischer | muziek: Kris Auwers | dramaturgie: Marie Peeters | installatie: Arjan Kruidhof