Bjorn Frins

Opera Zuid

Der Schauspieldirektor
di 21 nov — 20.00
21 nov
20.00

Sprankelende satire op de operawereld in briljante muziek. 

Het drama dat voorafgaat aan een première gebruiken om een opera te maken, Mozart deed het! In de briljante komedie Der Schauspieldirektor neemt de componist de operawereld op de hak. Er komt werkelijk alles voorbij, van rivaliserende zangers, grote ego’s en hectische repetities tot ruzie op de bühne. 

Uitgevoerd in het Duits, met Nederlandse en Engelse ondertiteling.

Mozart kon hiervoor rijkelijk uit zijn eigen ervaringen putten en dat geldt ook voor regisseur, operazanger en auteur Christopher Gillett. Hij schreef de nieuwe toneeltekst en regisseert het stuk bij Opera Zuid, met in zijn achterhoofd een schat aan hilarische ervaringen. Zo volgt hij Mozart op, in diens liefdevolle satire over het operabedrijf en steekt hij de draak met het belachelijke. Samen met dirigent Enrico Delamboye en een topcast vol jong talent haalt Gillett de sprankelende lichtvoetigheid van de grappige en inventieve partituur naar boven, waarbij Mozarts geweldige muziek uiteraard centraal staat. Uitgevoerd in het Duits, met Nederlandse en Engelse ondertiteling.

credits

concept, tekst en regie: Christopher Gillett | muzikale leiding: Enrico Delamboye | lichtontwerp: Bretta Gerecke | spel: Kristina Bitenc, Marc Pantus, Chelsea Bonagura, Mitch Raemaekers, Saskia Bonnarius e.a. | met: philharmonie zuidnederland