Benning & Gladkova

storm: ROSE stories

233°C
do 01 feb — 20.30
01 feb
20.30
  • 01 feb
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Vlammende mozaïekvertelling over verbindingen aangaan en écht samenleven. 

233℃ is een vlammende mozaïekvertelling over samenleven, verbinding voelen en het vinden van geluk. Wanneer de 31-jarige Jason bij zijn onlangs gescheiden moeder Naomi intrekt, wordt de stille buitenwijk heftig opgeschud. Jason heeft waanbeelden, die hij bezweert door ’s nachts luidkeels te zingen en spullen in de fik te steken. Voor hem is niets zo rustgevend als vuur. 

Stormavond

Als het stormt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanstormend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.

Er is een gratis nagesprek na afloop van de voorstelling.

De hele buurt, inclusief de milieubewuste carrièrevrouw, het queerkoppel met kinderwens en de wijkbewoner van het eerste uur, moet zich opeens verhouden tot Jason. En misschien wel nog belangrijker: tot hun wijk. Met de komst van Jason is geruisloos langs elkaar heen leven geen optie meer.  

ROSE stories toont een gemeenschap in verwarring, eenzaam en doorgedraafd in individualisme. De mensen moeten een manier vinden om oprechte verbindingen aan te gaan en weer écht samen te leven. Regisseur Abdel Daoudi en de drie inspirerende schrijftalenten Elly Scheele, George Tobal en Maxine Palit de Jongh schreven een stuk dat ons op rauwe en poëtische wijze toont hoe de mentale gezondheidscrisis ons allemaal raakt. 

credits

concept en regie: Abdel Daoudi | concept en tekst: Elly Scheele, George Tobal en Maxine Palit de Jongh | spel: Dalorim Wartes, Urmie Plein e.a. 

www.rosestories.nl