Annaleen Louwes & Esther Noyons

storm: Toneelschuur Producties | Loek de Bakker

Orlando
do 09 nov — 20.30
09 nov
20.30
  • 09 nov
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Een voorstelling die voelt als een vreugdevolle, muzikale carrousel.

Wie zich tot één gender beperkt, verspilt een half leven, zei Jeanette Winterson naar aanleiding van Orlando, het wonderlijke boek van Virginia Woolf uit 1928. Valentijn Hoogenkamp maakte een nieuwe bewerking van de bijna honderd jaar oude tekst. Hij presenteert de fictieve biografie van een personage dat drie eeuwen leeft en in die tijd voortdurend verandert van omgeving, sociale klasse, rol en gender. 

Stormavond

Als het STORMt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanSTORMend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.

Er is een gratis nagesprek na afloop van de voorstelling.

Van zoekende jonge edelman tot succesvol schrijfster: steeds opnieuw verhoudt Orlando zich tot de veranderde sociale conventies en verwachtingen van zijn/haar tijd. En dat schijnt hem/haar nauwelijks moeite te kosten, wat vanuit onze tijd bezien een luxepositie lijkt. Orlando’s rijke identiteit wordt gevormd door alle ontmoetingen en door een groot ‘ja’ tegen het leven.

Deze nieuwe Orlando, met livemuziek en geregisseerd door Loek de Bakker, komt onze tijd binnen denderen: een voorstelling die voelt als een vreugdevolle, muzikale carrousel waar we op en af mogen stappen. 

credits

Bewerking: Valentijn Hoogekamp, naar de roman van Virginia Woolf | Regie: Loek de Bakker | Spel: Alicia Boedhoe, Milou Van Duijnhoven, Michael Muller, Thom Vendrik e.a. | Composities: Reindier (Reinier van Harten)