MVTP, AFF 1941 Basil

Je, Anne

Chris Tates e.a.
do 07 mrt — 20.00
07 mrt
20.00
  • 07 mrt
    20.00
    Grote zaal

Het verhaal van Anne Frank komt met liedjes en dagboekfragmenten tot leven.

Je, Anne brengt het verhaal van Anne Frank met liedjes en dagboekfragmenten tot leven. Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot (16) en Anne (13) onder in de opslagruimtes achter het kantoorpand van Otto’s bedrijf aan de Prinsengracht 263 in Amsterdam. Het echtpaar Van Pels en hun zoon Peter voegden zich al snel bij hen, later gevolgd door tandarts Fritz Pfeffer. De acht onderduikers verbleven op hun schuilplek – door Anne omgedoopt tot Het Achterhuis – tot hun ontdekking op 4 augustus 1944.

Deze voorstelling heeft geen pauze. 

Onderdeel van

Deze muziektheatervoorstelling vertelt trouw aan de feiten over de vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook over de onderlinge warmte en momenten van hoop. Rode draad vormen de gedachten en belevenissen die Anne aan haar dagboeken toevertrouwde. Verhalen die ze steevast ondertekende met Je, Anne en die een intiem kijkje geven in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van een jong meisje dat ondanks alles optimistisch bleef. 

credits

tekst: Enid Futterman en Frank van Laecke | regie: Frank van Laecke | muziek: Michael Cohen | spel: Chris Tates (Otto Frank), Silvana Rocha (Anne), Marleen van der Loo (Edith Frank), Floor Brüggenwirth (Margot), Wim van den Driessche (Hermann van Pels), Mariska van Kolck (Auguste van Pels), Sem Konijn (Peter van Pels), Jasper Kerkhof (Fritz Pfeffer).