Mariet Dingemans

kweek: Piet van Eeghen

De verlichting nabij
za 18 mei — 20.30
18 mei
20.30

Allround performer (Theaterkrant) en winnaar publieksprijs Leids Cabaret Festival 2022. 

Vrijwel uit het niets won wiskundeleraar Piet van Eeghen de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival 2022. De Telegraaf zag een heerlijke podiumpersoonlijkheid en prees zijn virtuoze taalgebruik en onnavolgbare timing. Ook Theaterkrant was lovend: Een allround performer die zowel een uitstekende conferencier als een begenadigd muzikant (gitaar en piano), componist en liedtekstdichter blijkt te zijn.
 
In zijn debuutvoorstelling De verlichting nabij leert het publiek Piet kennen door middel van zijn absurdistische liedjes en met subtiele ironie doorspekte conferences. Hij verovert de zaal met zijn charme, deelt zijn bizarre hersenspinsels met het publiek en neemt zijn geest schaamteloos onder de loep. 

Kweekvijver 

De Kweekvijver is dé plek voor talent om zich te ontwikkelen. Voor het publiek is het een leuk moment om misschien wel de toekomstige nieuwe helden te ontdekken. Ook Bert Visscher, Claudia de Breij en Peter Pannenkoek zijn ooit gewoon begonnen in een klein zaaltje...

Boek een country food BBQ buffet bij voor € 32,50.
Dit is een speciaal BBQ buffet vanwege de voorstelling van Back to the Country.

Piet van Eeghen, die zowel een uitstekende conferencier als een begenadigd muzikant (piano en gitaar), componist en liedtekstdichter bleek te zijn. (…) Als die gast net zo leuk is voor de klas als op het podium, dan zijn zijn leerlingen te benijden.

Theaterkrant