Imke Panhuijzen

Nhung Dam

Nhung geeft zich bloot
do 14 mrt — 20.15
14 mrt
20.15

Cabaret meets toneel. Stand up meets opera. 

De vorige voorstelling van actrice, theatermaker en schrijfster Nhung Dam, 3 miljoen voetstappen naar Sicilië, werd bekroond met een ware sterrenregen. Een prachtige tekst waarin treffende observaties en poëtische taal onverwacht uitmonden in banale anekdotes en lekker schaamteloze emoties, schreef Theaterkrant. 

Opvolger Nhung geeft zich bloot gaat over de cruciale kruispunten in ons leven. Dat zijn niet die van de juiste liefdespartner, werk, woonplek of dating-strategieën, maar die van geluk. Want dat Nhung Dam Nederlands is, is toeval. Dat ze graag hutspot eet. Toeval. Dat ze lid is van de ANWB. Toeval. Het schip dat haar Vietnamese ouders van zee plukte kwam nou eenmaal uit Nederland. Maar een verkeerde keuze? Die kan tot een compleet ander leven leiden. Ze vertelt erover tijdens een avond vol humor en herkenbaarheid. Levensplezier verpakt in een goed verhaal, met de energie van een punkband, gekoppeld aan Vietnamese opera. 

over ''3 miljoen voetstappen naar Sicilië'': Een hoopgevende, soms grappige, soms ijdele voorstelling, waarin de coronacrisis een metafoor wordt voor een groot liefdesverdriet. (…) Een hartverwarmende solo.

★★★★ Volkskrant