Herman Helle

Hotel Modern

Kamp
do 11 apr — 20.30
11 apr
20.30
  • 11 apr
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Fascinerende verbeelding van dé gruweldaad van de Tweede Wereldoorlog. 

Een bezoek aan Hotel Modern laat zich met geen andere theaterervaring vergelijken. De groep maakt internationaal bekroonde voorstellingen, waarin met zelfgemaakte poppetjes, film, maquettes en muziek op ingenieuze wijze grote verhalen uit de wereldgeschiedenis worden verteld. In Kamp wordt zo dé gruweldaad van de Tweede Wereldoorlog uitgebeeld. 

Gratis inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er een gratis inleiding. De inleiding is van 7 tot half 8. We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om de inleiding later nog bij te boeken via Mijn Agenda. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol.

Een enorme, ingenieuze maquette van Auschwitz-Birkenau vult het podium. Overvolle barakken, een doodlopende spoorlijn, de poort met de woorden Arbeit Macht Frei. Duizenden kleine, geknutselde poppetjes verbeelden de gevangenen en hun beulen. Als reusachtige oorlogsverslaggevers dwalen de drie spelers met minicamera’s door het kamp, filmen de gruwelijke gebeurtenissen en maken zo het publiek ooggetuige.

Kamp ging in 2005 in première, was wereldwijd te zien in theaters en op festivals en kreeg lovende en intense reacties van publiek en pers. De makers hebben een vorm gevonden om het opnieuw over dit beladen onderwerp te hebben. Om aan de orde te stellen tot welke uitersten mensen in staat zijn. - de Volkskrant

‘Kamp’ reminds us that the unthinkable can come to pass whenever humanity turns its back on the values upon which its own sanity and security rest.

LA Times

credits

makers en spel: Herman Helle, Arlène Hoornweg en Pauline Kalker | geluidsconcept en live geluid: Ruud van der Pluijm | techniek: Edwin van Steenbergen en Pablo Strörmann | met dank Fien Benninga-Warendorf, die haar kampervaringen wilde delen