Paul Hoes

Channah van ‘t Riet & Cyrelle Failé

Songs for Leonard
za 16 mrt — 20.15
16 mrt
20.15

Een boeiende muzikale reis rond de charmeur der charmeurs.

Charmeur der charmeurs Leonard Cohen had vele vrouwen in zijn leven waar hij over of mee zong, zoals Suzanne, Marianne, Joni Mitchell en Janis Joplin. De muziektheatervoorstelling Songs for Leonard bekijkt zijn werk door hun ogen. Cohens versies kennen we, maar hoe kijken zijn vrouwen er tegenaan?

Singer-songwriter Channah van ’t Riet en theatermaakster Cyrelle Failé geven zijn vrouwen een stem. Zichzelf begeleidend op piano, gitaar, trompet, bugel en klokkenspel steken zij niet alleen de klassiekers van Cohen in een nieuw jasje, ook schreven zij voor Songs for Leonard muzikale tegenreacties. Hiermee geeft het duo een boeiend inkijkje in Cohens oeuvre en maken ze een muzikale reis, waarin zij vertellen over liefde en verlangen, over zeggenschap en artistieke vrijheid. Prachtig muziektheater, aldus Theaterkrant.

Prachtig muziektheater. (…) Als je nog niet verliefd was, ben je het nu geworden. Op beide dames. Op alle meisjes van Cohen. En vooruit: nog een beetje meer op de charmeur der charmeurs zelf.

Theaterkrant