Sanne Peper

storm: Theater Rotterdam | Davy Pieters

Do not look back with regret
vr 17 mei — 20.30
17 mei
20.30
  • 17 mei
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Een sterke schets van rouw en troost. - ★★★★★ NRC

Het gelauwerde en door NRC met vijf sterren bekroonde Do not look back with regret van theatermaker Davy Pieters werd in 2021 genomineerd voor de VSCD-mimeprijs. De jury schreef: De beeldtaal is uitgezuiverd en overrompelend: filmische taferelen, donkerslagen die de tijd doen verspringen, een doorgaande regenval van zwarte as en de magische belichting van Varja Klosse. Het geluidslandschap van Jimi Zoet tintelt en dondert. Het (...) is een intiem samenkomen én een schrijnend afscheid.  

Stormavond

Als het stormt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanstormend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.


Er is een gratis nagesprek na afloop van de voorstelling.

In de voorstelling zit een stroboscoop.

In haar beeldende en filmische voorstelling onderzoekt Pieters met de haar kenmerkende signatuur de kwetsbaarheid van het lichaam en de eindigheid van onze aarde. We zien twee vrouwen (gespeeld door Irene Schaltegger en Klára Alexová) in een proces van afscheid, rouw en de zoektocht naar troost. Wat als je wordt geconfronteerd met verlies? Wat is de toevlucht als het einde in zicht is? Davy Pieters biedt de kans stil te staan en te reflecteren op het verlies en de eindigheid van alles. Een tedere, verfijnde performance. (Het Parool) 

credits

concept, regie en scenografie: Davy Pieters | spel: Klára Alexová en Irene Schaltegger | muziek: Jimi Zoet | lichtontwerp: Varja Klosse 

DO NOT LOOK BACK WITH REGRET wordt mede mogelijk gemaakt door ACT, een Europees samenwerkingsproject rond ecologie, klimaatverandering en sociale transitie. In een tijdperk van klimaatafbraak, massale uitsterving en toenemende ongelijkheid, bundelen we onze krachten in een project over hoop, waarbij verbindingen tussen brede perspectieven en lokale initiatieven centraal staan.

www.theaterrotterdam.nl