Annemieke van der Togt

Lenette van Dongen

Dat doet ze anders nooit
za 11 nov — 20.00
11 nov
20.00

Rauw, eerlijk, ontzettend grappig en vol zelfspot.

Na de bevrijdende kleurexplosie van de voorstelling Paradijskleier gaat Lenette in haar nieuwe show nóg een stap verder, op zoek naar totale vrijheid. Wie zou ze nog meer kunnen zijn? Is er iets anders mogelijk dan die prettig afgerichte vrouw die keurig binnen de sociale lijntjes kleurt? Durf je iets niet? Doe het dan! Geen bucketlist, maar een fukkitlist. 

Lenette van Dongen won met haar vorige voorstelling Paradijskleier de Poelifinario 2019, de cabaretprijs, in de categorie entertainment, voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. 

Met meesterlijke zelfspot doet Lenette hilarisch verslag van haar pogingen zich voorgoed van haar innerlijke Finnik te bevrijden. Rauwer en eerlijker wordt het niet. Want wie niets meer te verliezen heeft, is eindelijk vrij. Van Dongen in deze vorm heeft ons nog veel te zeggen en laat ons vooral onbedaarlijk lachen. Bovenal om onszelf. AD ★★★★ over Paradijskleier

Van Dongen is ook in dit programma weer een wonder van expressiviteit. Ze kan zaken die al honderd keer door andere cabaretiers zijn bespot, geheel nieuw leven inblazen.

★★★★ NRC over Paradijskleier

credits

Regie: Titus Tiel Groenestege | Pieter Tiddens