Ukraine Liberation Orchestra

Così fan tutte
do 09 mrt — 20.00
09 mrt
20.00

Mozarts dolkomische boulevardklucht door Oekraïens gelegenheidsensemble.

Così fan tutte is een komische opera van Mozart, waarin twee jonge mannen zich via een weddenschap aan een experiment wagen en hun liefde op de proef stellen. Het werk ging in 1790 in Wenen in première en was meteen een doorslaand succes. De opera behoort met recht tot het gietijzeren repertoire en wordt door alle grote operahuizen regelmatig opgevoerd. Vrij vertaald betekent de titel van Mozarts opera Zo zijn alle vrouwen, maar dat betekent niet dat de heren het er zonder kleerscheuren vanaf gaan brengen.

Een groep Oekraïense muzikanten is de oorlog ontvlucht en heeft onderdak in Nederland gevonden. Op initiatief van dirigent Jeroen Weierink leidde dat tot een bijzonder gelegenheidsorkest: Ukraine Liberation Orchestra. Marc Krone regisseert de zes getalenteerde Oekraïense zangers in een gloednieuwe enscenering van zonder twijfel de meest dolkomische boulevardklucht onder de opera’s. Houd zakdoeken gereed!

credits

muziek: Wolfgang Amadeus Mozart | libretto: Lorenzo da Ponte | regie: Marc Krome | dirigent: Jeroen Weierink | www.dgtheater.nl