Clementine van der Bent

de Kiesmannen

Op zoek naar Europa
vr 12 mei — 20.15
12 mei
20.15

Muzikale, beeldende en humoristische zoektocht naar een nieuw Europees verhaal.

Tijdens een wervelende show vol muziek, beelden en humor gaan de Kiesmannen met het publiek op zoek naar het Europese verhaal van vandaag. Ze nemen je mee op een reis langs de rafelranden van het continent: van de muur die Noord- en Zuid-Cyprus verdeelt, langs het onstuimige Noord-Ierland naar de brug van Sarajevo, waar Europa geboren en gestorven is. Een zoektocht naar het kloppend hart van het nieuwe Europa.

Het stormt in Europa: de Britten kozen hun eigen pad, de Hongaren breken de rechtsstaat af en de Russen zijn Oekraïne binnengevallen. Europa weet zich amper raad met de grote uitdagingen van vandaag, maar vooral niet met zichzelf.

Het oude continent tussen de kapitalistische Verenigde Staten en het socialistische China, het continent van de Romantiek en Nooit meer oorlog, het continent dat verdrinkt in zijn eigen geschiedenis. Weten wij Europeanen eigenlijk nog wel wie we zijn off hebben we een nieuw verhaal nodig?

credits

van en met: Jochem Jordaan, Floris Rijssenbeek en Dylan Ahern | tekstbijdragen: Bart van den Donker | regie: Leopold Witte | www.dekiesmannen.nl