DE VERLEIDERS

Door de bank genomen: tien jaar later
wo 03 mei — 20.00
03 mei
20.00

Een rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Je lacht je gek.

In 2014 verrasten De Verleiders met een vlijmscherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, de politiek bemoeide zich ermee, maar is er iets veranderd? Jazeker, het is erger geworden. De rijkste 0,01% zag hun vermogens vertienvoudigden, de overheid strooit met miljarden, maar wonen en energie zijn onbetaalbaar, de inflatie is torenhoog en spaargeld verdampt. Door de bank genomen: Tien jaar later werpt een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen. Je lacht je gek.

Rentes daalden tot nooit eerder vertoonde negatieve waarden. Geld werd gratis. De rijkste 0,01%, zag in acht jaar tijd zijn vermogen vertienvoudigden. De overheid strooit miljarden aan steunpakketten en stikstofmaatregelen over het land uit. Geleend weliswaar, dat mogen onze kinderen later terugbetalen. En wij? Wij zien dat alles duurder wordt. En dan is er nog een nieuw geldstelsel, waarmee de overheid al jouw bestedingen op afstand kan monitoren, een onontkoombare geldwisseltruc waarvan je nekharen overeind gaan staan. 

credits

script: George van Houts | regie: Leopold Witte | met: Pierre Bokma (Pierre Bokma wisselt zijn rol), Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel | decorontwerp: Michiel Voet | lichtontwerp: Uri Rapaport | geluidsdecor: Robert van Delft | kostuumontwerp: Dieuweke van Reij