Emil Pabon

Via Rudolphi Producties

Zus van mijn zus
wo 26 apr — 20.15
26 apr
20.15

Twee topactrices brengen vrolijke, muzikale ode aan hun dierbare doden. 

Twee zussen, beiden ouder dan ze willen toegeven, treffen elkaar voor het eerst sinds jaren. Aanleiding is een brief van de gemeente: het graf van hun vijftig jaar geleden overleden zusje zal worden geruimd, tenzij de grafrechten worden verlengd. Ineens staan de zussen voor de praktische keuze: wat doen we met Coosje? 

Ze mijmeren over hun vroegste herinneringen aan ‘hun kleine zusje’, maar al snel volgen de verhalen over alle andere dierbaren die ze verloren: ooms, tantes, vader, moeder, collega’s, idolen en ex-vriendjes. De dood schuift aan als onlosmakelijk deel van het leven, anekdotes, gedachten en emoties buitelen over elkaar heen. Zo ontstaat een caleidoscopisch portret van twee springlevende zielen en hun duizend dierbare doden. 

Emil Pabon

 Zus van mijn zus is een lofzang op het leven, een ode aan onze doden en een levendige trip down memory lane ineen. In deze rijkgevulde theateravond gaat een langgekoesterde wens van topactrices Ariane Schluter en Marisa van Eyle in vervulling: voor het eerst zullen ze samen op het toneel staan.  

credits

Tekst: Peer Wittenbols | regie: Belle van Heerikhuizen | spel: Ariane Schluter en Marisa van Eyle | kostuums: Bernadette Corstens | scenografie: Ruben Wijnstok | www.viarudolphi.n