Stef Nagel

Scapino Ballet Rotterdam in samenwerking met RIDCC

Two Tales
vr 21 apr — 20.00
21 apr
20.00
  • 21 apr
    20.00
    Grote zaal

Jonge opkomende dansmakers in indringende choreografieën.

Scapino Ballet Rotterdam laat in Two Tales jonge opkomende dansmakers aan het woord, die indringende verhalen vertellen met stevige wortels in de overlevering.  

Met hun thuisland en oude Griekse verhalen als inspiratiebronnen, maakt choreografenduo Danae & Dionysios een sfeervol en indringend dansstuk over de cyclus van het leven en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven. In het werk danst een groep vrouwen als teken van verzet een laatste dans op de rand van een klif. De intense en mystieke sfeer maken van Free at Last een overweldigende ervaring. 

The Mourning is een liefdesverhaal, klucht en tragedie ineen. Vanuit haar Siciliaanse achtergrond maakt choreografe en theatermaakster Erika Silgoner met acht dansers een levendige en filmische choreografie, waarin verdriet, humor, ironie, passie, en hilarische momenten elkaar afwisselen. Silgoner choreografeerde een gedeelte van de slotceremonie van de Olympische winterspelen in Peking. 

Gratis inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er een gratis inleiding. Het begint een uur voor aanvang. We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om later nog bij te boeken. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol.

Danae & Doinysios en Erika Silgoner zijn de winnaars van de XL Production Award van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC).

credits

Danae & Dionysios: Free at Last | Erika Silgoner: The Mourning | www.scapino.nl