Benning&Gladkova

Storm: Via Rudolphi Producties, Theater Bellevue & ROSE stories

Happy in Holland
do 06 apr — 20.30
06 apr
20.30
  • 06 apr
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Ontwapenend en ontroerend relaas op de brokstukken van Chinees-Indisch restaurant. 

Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het einde van een tijdperk: weg is het eerste Hollandse uiteten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er eigenlijk gebeurd met de eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat altijd vrolijk kroepoek stond in te pakken?

In Happy in Holland doorbreekt de inmiddels volwassen dochter Happy het stilzwijgen. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Het leidt tot een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we veel te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft.   

Stormavond

Als het STORMt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanSTORMend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.

Na de voorstelling is er een nagesprek.

Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu zijn restaurantkinderen van het eerste uur en zoeken op de brokstukken van restaurant Hong Kong naar de wortels van hun bestaan. Want hoe koester je het verleden, als je er alleen maar heel hard van wil wegrennen? 

‘Happy in Holland’ is een voorbeeldige voorstelling over een moeder en dochter in een Chinees restaurant

★★★★★ - Volkskrant

credits

Tekst: Sun Li en Tjyying Liu | regie: Char Li Chung | spel: Charlotte Ha en Mei Ling Wan-Im | www.viarudolphi.nl