Miek Uittenhout

Storm (noord): Productiehuis Mevrouw Ogterop

Ik zou liever Angel heten
do 30 mrt — 20.30
30 mrt
20.30
  • 30 mrt
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Theatraal en muzikaal feest vol menselijkheid, liefdesperikelen en nachtelijke stiltes.  

Ik zou liever Angel heten is een theatraal en muzikaal feest vol menselijkheid, liefdesperikelen en nachtelijke stiltes, waarin personages, teksten, kostuums en situaties elkaar in hoog tempo afwisselen. Who is afraid of Virginia Woolf meets Festen meets Twee Stemmen van Jeroen Willems. 

Stormavond

Als het STORMt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanSTORMend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.

Na de voorstelling is er een nagesprek. 

Een stel krijgt in hun vakantiehuisje onverwacht bezoek van twee andere koppels. Er ontstaat een ongemakkelijke situatie; niet iedereen kent elkaar. Ze eten, drinken, drinken, drinken en praten. Naarmate de avond vordert, worden de gesprekken intenser en intiemer, zoeken ze de uitersten van elkaars kwetsbaarheid op en komen extreme meningen op tafel. Zijn ze geworden wie ze wilden worden? Of verschuilen ze zich achter de rol die ze nu eenmaal toegewezen hebben gekregen in het leven? 

Alle rollen in Ik zou liever Angel heten worden gespeeld door Lotte Dunselman en Wouter van Oord, die voortdurend transformeren van personage. Productiehuis Mevrouw Ogterop is opgericht door Schouwburg Ogterop Meppel om in Drenthe professionele voorstellingen te ontwikkelen. De artistieke leiding is in handen van Lotte Dunselman.